A románok máris ítéletet hirdettek Magyarország missziójáról

2024. július 08. 11:40

A volt román diplomata úgy látja, kis országként, felhatalmazás nélkül nehéz a békéről tárgyalni, de biztos benne, hogy Orbán Viktor nem akarja „bosszantani" az európai kollégáit.

2024. július 08. 11:40
null

Nyitókép: AFP/Daniel Mihailescu

Nehéz úgy a békéről tárgyalni, hogy nincs felhatalmazásod rá, kis ország vagy, és amikor átvetted a soros elnökséget, azt mondták neked, hogy a békének nem jött el az ideje – írja véleménycikkében Laurentiu Sfintes volt román katonai diplomata. Az Adevarul oldalán megjelent publicisztika Orbán Viktor békemissziójával kapcsolatban leszögezte,

a béke soha nem jön el egyedül.

Hozzátette, a magyar kormányfő a béke szándékával, az ukránok és oroszok által meghúzott vörös vonalak feltérképezésére indult. Szerinte szó sincs arról, hogy „bosszantani” akarná európai kollégáit, a célja inkább az, hogy előkészítse Brüsszelt a háború utáni időszakra.

A kormányfő útjaival kapcsolatban az olasz La Veritá azt hangsúlyozta, hogy miközben az Európai Unió vezetői moszkvai tárgyalása miatt kritizálják Orbán Viktort, azt már el is felejtették, hogy a Vlagyimir Putyinnal való találkozás előtt, soros elnökként elsőként Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel ült tárgyalóasztalhoz.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haxima
2024. július 08. 19:12
Egész korrekt kis vélemény, főleg egy romántól.
lajajakab11
2024. július 08. 19:06
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
europész
2024. július 08. 15:22
Ebbol is jol latszik milyenek a romanok.Szoros a talpuk.
balbako_
2024. július 08. 14:32
Annak van "felhatalmazása" a béketárgyalásra, aki mindkét háborúzó féllel tárgyal. Aki csak az egyikkel, annak meg nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!