A Néppárt és a baloldal megegyezett: ki kell rekeszteni Orbánék pártcsaládját

2024. július 10. 13:15

Nemcsak a Patriótákat, hanem Meloni pártcsaládját is kiszorítanák a fontos parlamenti bizottságok vezetéséből.

2024. július 10. 13:15
null

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Az Európai Parlament vezető koalíciójának tagjai elkötelezték magukat, hogy blokkolják a Patrióták Európáért csoportot, hogy ne szerezhessenek az EP bizottságaiban vezető pozíciókat – számoltak be brüsszeli források az Euractivnak. 

A Néppárt, a szocialisták és a liberális Renew megegyeztek, hogy elszigetelik az új csoportot a parlamentben. 

Ezt az EPP egyik tisztviselője is megerősítette a lapnak. 

A különböző pártcsaládok kedd este tárgyaltak arról, hogy milyen bizottságokat szeretnének vezetni. Giorgia Meloni Európai Konzervatívok és Reformisták csoportja az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot (LIBE) nézte ki magának. A csoport foglalkozik a jogállamiság kérdésével. 

A szocialisták azonban elkötelezettek, hogy meg kell akadályozni a konzervatívokat a bizottság megszerzésében. 

„A szocialisták, a liberálisok, a zöldek és az EPP baloldala semmi esetre nem fogja megengedni, hogy az ECR vezesse ezt a bizottságot, és mindent meg fogunk tenni, hogy blokkoljuk őket” 

– mondta egy szocialista tisztviselő az Euractivnek. 

Az Euractiv által látott lista szerint az EPP a Külügyi Bizottság (AFET), a Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT), az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság (ITRE), a Halászati Bizottság (PECH), valamint a Közegészségügyi Bizottság (SANT) vezetésébe ülne be. 

A szocialisták a maguk részéről a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságra (INTA), a Gazdasági és Monetáris Bizottságra (ECON), a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságra (ENVI), valamint a Regionális Fejlesztési Bizottságra (REGI) és a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságra (FEMM) összpontosítottak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 363 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2024. július 10. 21:20
Szép, kontraproduktív húzás a részükről. Minél több ilyen antidemokratikus, zsarnoki mutatványt kérünk, hadd lássák az eu polgárai kik is ezek valójában.
konyvtaros-0
2024. július 10. 20:46
Szerintem a neppart a tehetsegtelen webberrel az elen minnel elobb tegye meg ezt mert akkor az ecr es a patriots annal elobb egyesul es akkor ok lesznek a legerosebb frakcio az eu s parlamentben.
Chekke-Faint
2024. július 10. 19:44
Tomasso Bélpesti faszrágó zsidó. Itthon viszont Orbán Viktor védelmét élvezed. Barom. Addig diktatúrázol bazdmeg, míg egyszer megtagadod Jewish fajtádat. Elmebeteg hülye. Identitás zavaros bélpesti jewis barom Majd mikor nem lesz Orbán, te is készítheted a vulkánfíber bőröndödet és sorban állhattok az Izraelbe repülő gép előtt Bélpesti féreg, aki azt szidja aki a legtöbbet tett érte Identitás zavaros zsidaj korcs, semmibe veszi a magyar miniszterelnököt aki egyedül áll ki a fajtád mellett. Orbán Viktor vigyáz rád mocskos zsidó, de neked ez nem tetszik Mi lenne veled, ha itthon is üldöznék a zsidajokat? Megmondom akkor egy baloldali kormány lenne éppen hatalmon. Szarházi megélhetési zsidaj bűnöző, aki nem érdemel semmi sajnálatot, ha megtalálnák a palesztinok kapával. Menj fényezni a menórát itt az ideje, te ökör, ha csak fikázni tudod azt aki segít a jewish fajtátdon Ti is zsidó gané vagy, és aki véd azt meg támadod ahol csak lehet. Megtudhatnád, egy baloldali kormány, mit tenne.
csapláros
2024. július 10. 19:35
Tommaso 2024. július 10. 18:51 ...""HASIT az EU-ellenes, ruszkicsicska PATRIÓTA" füIIentette a Fecsúti Geci"... Jót röhög az olvasó, ahogy a LIBERÁLNÁCI szartenger közepéből itt kuruttyolsz...:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!