A németek Magyarország védelmében üzentek az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak

2024. július 11. 09:55

Bár már diplomáciai szupersértésként beszélnek Orbán Viktor békemissziójáról, Németországban egyre többen ismerik fel, hogy nincs alternatívája – és azt is, hogy a magyar városok utcaképe egészen más, mint a németeké.

2024. július 11. 09:55
Olaf Scholz meets Srettha Thavisin

Nyitókép: AFP/Florian Gaertner

Orbán Viktor a békemissziójával „diplomáciai szupersértést” követett el, ám a NATO-csúcson tabu maradt a kezdeményezése – írja a Die Welt, amely idéz egy magas rangú, név nélkül nyilatkozó washingtoni tisztviselőt, aki azt állítja, a magyar miniszterelnök sem a békét, sem Ukrajna szuverenitását nem mozdítja elő.

Névvel vállalta viszont a véleményét Florian Hahn, a CDU/CSU-frakció honvédelmi szóvivője, aki szerint a békemisszió gyengíti az Európai Uniót, mert úgy tűnhet, nem egy hangon beszél. Egy vezető uniós diplomata – aki nem vállalta szavait névvel – eközben kijelentette, nem szabad egyoldalúan kritizálni Orbán Viktor ingadiplomáciáját.

A béketárgyalásoknak nincs ésszerű alternatívája, Orbán ezt felismerte, ennek megfelelően cselekszik, és ez minden támogatást megér

– véli az egyik hozzászóló, míg más arra hívja fel a figyelmet, hogy az amerikai fegyveriparnak nem sok érdeke fűződik az orosz-ukrán háború befejezéséhez.

„Orbán Viktor az egyetlen értelmes utat választotta: beszélni, beszélni, beszélni" – szögezte le a Welt olvasója, más pedig amiatt aggódik, hogy amíg rájönnek Európában, hogy a békének nincs alternatívája, addig további tízezrek halnak meg a fronton.

Egyikük rámutatott, Orbán Viktort ugyanaz a reális pragmatizmus jellemzi most, mint a menekültválság idején, utóbbinál pedig ma már mindenki látja, a nyugati politikának milyen katasztrofálisak a következményei.

Csaknem három hete nyaralok Magyarországon, milyen kellemesen különbözik a város utcaképe a németországitól

– tette hozzá egy olvasó. 

„Csodálkozom és örülök, hogy megjelenik a diplomácia kifejezés. Azt hittem, ez már tiltott szó. Sok sikert Orbánnak” – írta az egyik kommentelő, amire valaki úgy reagált, nem érti, miért lenne diplomáciai sértés, ha egy kormányfő rávilágít arra, hogy a háborút nem lehet fegyverszállítással lezárni. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. július 11. 23:18
barkov08 2024. július 11. 11:08 ...""Szebb Magyarország utcaképe" 😂 elképzelem ahogy Jürgen idejön és meglátja a rothadó kádárkockákat. "hmmm mennyivel jobb itt mint nálunk". Nem baj, megérdemlik. Remélem egész életükben ki sem teszik a lábukat a rothadó Magyarországról."... A Jürgen nem a rohadó Kádár kockás falvakba, hanem olyan helyre megy, amit neki az 1. ISMERŐSEI, 2. az INGATLANÜGYNÖKE vagy 3. az UTAZÁSI IRODÁJA kínál. Jól behatárolhatóan, tehát Budapest Belvárosa, a vidéki városok belvárosai, Gyöngyös, Eger, Debrecen, Hajdúszoboszló, Békéscsaba, Gyula, Szeged, Makó, Nyíregyháza, és a Dunántúl, főleg a nyugati megyék városai, Veszprém, Győr, Kőszeg, Sopron, stb. a Balaton környéki, a tolnai, somogyi, baranyai falvak egynémelyike, amelyeket már a németek és a hollandok is birtokba vettek. Ezek utcaképei LÁTVÁNYOSAK, bennük élni BIZTONSÁGOS. SE fekák, se kaporszakállúak, se gettók, se kábszer maffiák, antifák, se buzik, se zöldek és más korcs és agyalágyult népség.
evpus
2024. július 11. 17:18
A németek is egyék meg, amit főztek. Csak ne jöjjenek ide! Egyáltalán külföldi ne vehessen nálunk ingatlant, legfeljebb bérelhet!
Szvidrigajlov
2024. július 11. 17:09
Lyó! De evek a hovváfólók mind öaffifta, fafifta difnók. A dieFelt pedig egy fafifta újfág
Lisa
2024. július 11. 14:26
A németeknek nem kell minket megvédeni! Menjenek az utcára, de ne 10-20 ezren, és zavarják el a politikusaikat! A lányaikat erőszakolják, a fiaikat gyilkolják, a kormányuk háborúba küldené őket, és nincs 2-3 millió ember, aki ez ellen tiltakozna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!