A lengyelek végleg ledobták a láncot: képtelen ötlettel támadják Magyarországot

2024. július 30. 10:35

Donald Tusk kabinetfőnöke szerint Orbán Viktornak az a problémája, hogy Lengyelország is részt vesz az Európa politikájáról szóló döntéshozatalban.

2024. július 30. 10:35
German Chancellor Olaf Scholz Visits Poland

Nyitókép: Getty Images/Omar Marques

A külügyminisztérium ámokfutása után Donald Tusk kabinetfőnöke is megszólalt a magyar-lengyel konfliktussal kapcsolatban, nemes egyszerűséggel gyerekesnek nevezte Orbán Viktor viselkedését.

A magyar miniszterelnököt bántja, hogy Lengyelország is részt vesz az egész Európa politikájáról szóló döntéshozatalban

– idézi Jan Grabiecet a TVn24, ám az nem derül ki, mire alapozza ezt az állítását. A miniszterelnöki kancellária vezetője hozzátette, nincs már olyan PiS-kormány, amely támogatná Orbán Viktort.

„Mi nagyra tartjuk a lengyel diplomáciát, ezért is rossz nézni, ahogy az lesüllyed a hazugság mocsarába" – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lengyel kormányzati szereplők vádaskodására.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. augusztus 10. 08:10
És még nekünk vetik a szemünkre, hogy 1956-ban hogy, s mint... És a több tízezer, ukránok által lemészárolt polák?
steinamanger-2
2024. augusztus 05. 13:29
Lassan teljesen egyedül maradunk, már csak Oroszország, Kína, meg ilyen diktatúrák lesznek jóban velünk. Persze nem baratságból csak érdekeik mentén.
Lajoss
2024. augusztus 02. 16:41
Kétségtelen,a csüngőhasú nem rúg labdába az Únióban…🤷‍♂️
polárüveg
2024. augusztus 02. 14:57
Ez a lengyel diplomáciai szint, hát ... a kisiskolás jelző lehet, hogy dicséret lenne. Arra kellene felkészülniük, hogy megmagyarázzák: hogyan képzelték, hogy egy atomhatalom helytartójaként uralkodnának az európai országok felett? Ezért teszik atomrakéta depóval célponttá Közép-Európát? Várjuk a válaszokat, kedves lengyel testvérek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!