Szijjártó reagált Sikorskira: Rossz nézni, ahogy a lengyel diplomácia lesüllyed a hazugság mocsarába

2024. július 29. 22:33

„Elszigeteltségről beszélni egy olyan miniszterelnök és kormány esetében, amely Európából mára egyedüliként tud kapcsolatot tartani egyszerre Kelet és Nyugat felé, nem vall túlzott bölcsességre” – szögezte le a magyar diplomácia vezetője.

2024. július 29. 22:33
null

Nyitókép: Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

Mi nagyra tartjuk a lengyel diplomáciát, ezért is rossz nézni, ahogy az lesüllyed a hazugság mocsarába. Ezeregyedszer is ismételjük meg tehát: a békemisszió során Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországot képviselte és nem az Európai Uniót. Talán most sikerül megérteni” – írja hétfő este Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lengyel kollégájának, Radoslaw Sikorskinak az interjújára reagálva. 

„Elszigeteltségről beszélni egy olyan miniszterelnök és kormány esetében, amely Európából mára egyedüliként tud kapcsolatot tartani egyszerre Kelet és Nyugat felé, nem vall túlzott bölcsességre” – szögezte le a magyar diplomácia vezetője. 

Mi mindenesetre várjuk vissza lengyel testvéreinket, vissza Közép-Európába

– zárja posztját Szijjártó.

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. július 30. 09:26
metálgitár Semennyit, és? A pártmédia meg maguk éveken át zengték, hogy mennyire jó barát a lengyel, -akkor sem lehetett. Egyébként, pénzért vesszük, nagy sikersztori..... Akkor a haversággal etették magukat, most meg a buta fröcsögéssel ellenük. Mindig jól jön egy kis szellemi táplálék maguknak, na.
barkov08
2024. július 30. 08:59
nagy siker, hogy magyarorszag, a rendszervaltaskor jobb helyzetbol indulva most 90es evekbeli lengyelorszagot idezi fel, katyus utcakkal, szetrepedt jardakkal, rozsdas oszlopokkal. minden verfideszesesnek el kene latogatni lengyelorszagba, csehorszagba hadd lassa hogyan "szepul epul" az orszag ahol csak kevesbe lopnak. nagy siker, hogy a nyugat mar csak egy idegesito kiskutyanak nez titeket, a kutya ugat, a karavan halad. az is hatalmas teljesitmeny, hogy sikerult tonkretenniuk a hires lengyel magyar baratsagot. A haboruval ijesztgeto bekegalamb hipokritanak nevez minket... par hete tartozkodom magyarorszagon, lengyel politologus szemevel nezem a magyar koztevet, eddig is tudtam hogy durva, de ez mar nem is propaganda hanem rendszeres agymosas, 24/7 migransok, buzik meg orban...
zakar zoltán béla
2024. július 30. 08:58
Latrina egy szajnaista?
pulsarito
2024. július 30. 08:30 Szerkesztve
files32: "Nyugaton ki a bubánattal tartod a mesésen jó kapcsolatot." Annyira el van szigetelve, hogy egy héten belül Putyin és a kínai elnök után találkozott a te és a lengyelek gazdájával is, Bidennel és Trumppal, hülyegyerek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!