A lengyelek minden eddiginél durvább üzenetet küldtek Magyarországnak

2024. július 29. 11:41

Lengyelország külügyminiszter-helyettese levezette, miért kellene a magyaroknak kilépniük az Európai Unióból és a NATO-ból, majd szövetséget kötni Oroszországgal.

2024. július 29. 11:41
TUSK, Donald

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Radek Pietruszka

A lengyel külügyminisztérium azt javasolta az „Európa-, Ukrajna- és Lengyelország-ellenes" Orbán Viktornak, hogy kössön szövetséget Vlagyimir Putyinnal – írja a Korrespondent.

Nem értem, miért marad tagja Magyarország az Európai Uniónak és a NATO-nak, azaz olyan szervezeteknek, amelyeket nem szeret

– idézi a cikk Teofil Bartoszewski külügyminiszter-helyettest, akit továbbra is nagyon dühít, hogy Magyarország kétmilliárd zloty összegű támogatást blokkol az Európai Békealapból, amelyet az EU Varsónak utalna ki az Ukrajnának küldött katonai felszerelések megtérítésére.

Nem ez az első alkalom, hogy a lengyel külügy támadást indít: Radoslaw Sikorski tárcavezető Budapest és Brüsszel helyett Lvivben hívná össze az Európai Unió külügy- és védelmi minisztereit, mert szerinte meg kell büntetni Magyarországot, amely „csak ürügyként használja a kárpátaljai magyarok állítólagos diszkriminációját".

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 30. 13:15 Szerkesztve
Tommaso 2024. július 30. 12:12 Tommaso 2024. július 30. 12:08 👆 👆 👆 Ezt a f@szkalapot meg kiengedték az elmegyógyintézetből? Vagy megszökött? 🫣 .
salmonella
2024. július 30. 12:06
Nem a lengyelek üzengetnek, hanem tuskó és jól megfizetett provokátorai.
tavirozsa2
2024. július 29. 18:14
Tegyük el a békealap pénzét a béke idejére!
BCMVML
2024. július 29. 15:05
Nagyjából azt kellene felfogniuk Tuskóénak, hogy Magyarországnak nem az unijóval van baja, hanem azzal. ahogyan az eredetileg előremutató és jó elképzelést a hozzájuk hasonló jöttment "politikusok" hogyan teszik tönkre. A szocializmus is egy szép idea volt, csakhát gazemberek akarták megvalósítani, láttuk is az eredményét. Az Eu is ebbe az irányba haald, ezt akarja Orbán Viktor visszafordítani, mertrhogy tanultunk a múltból. Tuskó és bandája a múltat csak eltörölni akarja, már nem emlékszik arra, milyen előnyös volt Lengyelországnak, amikor a "nyugat" megígérte nekik, hogy megvédik őket a nyemecektől meg az oroszoktól. Most is így lesz, hiába német ügynök (Kacinski szerint) és nyalja a nyugati haverjainak alfelét ez a Tuskó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!