A küldöttek többsége már döntött – eldőlni látszik a demokrata elnökjelöltségért folyó verseny

2024. július 23. 07:38

Ennyi volt a Demokrata Párton belüli verseny.

2024. július 23. 07:38
President Biden Delivers State Of The Union Address

Nyitókép: Jacquelyn Martin-Pool / Getty Images

A CNN küldöttbecslése szerint Kamala Harris már most elegendő demokrata küldött támogatását élvezi ahhoz, hogy megnyerje a párt elnökjelöltségét. Miközben továbbra is érkeznek a küldöttek támogatásai, az alelnök már most rendelkezik azzal a támogatással, amekkorára szüksége van ahhoz, hogy augusztus végétől formálisan is ő legyen Donald Trump ellenfele. 

A lap becslése szerint eddig 1976 küldött tette a voksát Kamala Harris mellett.

Joe Biden elnök visszalépésével a küldöttek szabadon választhatják meg kire adják szavazatukat, de a lap hangsúlyozza, hogy ezek a támogatások egyelőre nem kötelező érvényűek.

Ma este büszkén jelenthetem be, hogy megszereztem a pártunk jelöltségéhez szükséges széleskörű támogatást, és különösen büszke vagyok rá, hogy a szülőállamom, Kalifornia küldöttsége segített a kampányom sikerre vitelében. Alig várom, hogy hamarosan hivatalosan is elfogadjam a jelölést” – áll Harris kampányának hétfő esti közleményében.

A demokrata tisztségviselők által hétfőn ismertetett tervek szerint a küldöttek várhatóan augusztus 7-ig erősíthetik meg Harris jelölését a 19-én kezdődő személyes konvenció előtt. Harris kedden Milwaukee-ban kampányol, hétfőn ellátogatott a delaware-i kampányközpontjába, ahol beszédet mondott a munkatársaknak. Ismertette kampányának főbb elemeit, valamint hogy mik azok a sarokpontok, amik mentén támadni fogja majd riválistát, Donald Trumpot. Emellett részletesen ismertette a főügyészként és ügyészként szerzett tapasztalatait.

Az alelnök hétfői nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a következő hónapokban folytatja az országjárást, hogy „beszéljen az amerikaiakkal mindarról, ami a tét.

 Célom, hogy egyesítsem pártunkat, egyesítsem nemzetünket, és legyőzzük Donald Trumpot novemberben” 

– mondta Harris.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­s­z­­e­x­i­­ ­­p­u­­n­­­c­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
uszti89-2
2024. július 23. 11:47
" A (demokrata) legyek mindig a szarra szeretnek repülni " - oktatott kiskoromban nagyapám.
Szuper
2024. július 23. 09:42
Ha egy rakás szarra írták volna rá, hogy az a demokrata jelölt, akkor arra szavaznak az idióta jenkiki. Ez volt, van Budapesten is. Mindegy, hogy kire csak a józan észre ne. Már ennek a vén hülyének a megválasztása napja óta várta a kanmalac herisssz, hogy az öreg helyébe lépjan. Álszent duma, dícséret... Hánynom kell tőle. Jól mutatja, hogy a kanmalac már a lemondás napján elnökként viselkedett. Ez egy számító szutyok retek.. Elfelejtik, hogy a vén huggyos még az elnök novemberig. Ez pont olyam amikor jóságos rokonok az örökhagyó dolgait még halála előtt marakodva kapkodják egymás elől... Ez a jogállamiság és a nagyhírű demokrácia! Gratulálok!!!!
Gullwing
2024. július 23. 09:31
Egy tehetségtelen feka kvóta nő lesz a jelölt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!