A Kreml árnyéka

2024. július 10. 06:51

A patrióták frakciójának létrejötte a Kreml érdeke. Elszigeteltek lesznek az EU-ban és azok is maradnak.

2024. július 10. 06:51
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

Nyitókép: Hölvényi György Facebook-oldala

 

„Elgondolkodtató, hogy az oroszbarát frakció létrehozását egyebek mellett Orbán Viktor jelentette be néhány nappal azelőtt, hogy Moszkvába látogatott. A patrióták frakciójának létrejötte tehát nem Európa, hanem a Kreml érdeke. A képviselőcsoport célja az lesz, hogy bomlassza az EU egységét, bizalmatlanságot gerjesszen Ukrajna támogatását illetően. Az már kiderült, Putyinék sikeresek a rombolásban és abban, hogy megvesztegetéssel, dollármilliókkal európai politikusokat toborozzanak.

Európát számos belső nehézség sújtja, de a francia választás is azt igazolta, reménytelen helyzetből is képes talpra állni. A patrióták, állítsanak magukról bármit, károkat okozhatnak ugyan a közvélemény manipulálásával, de nem tudják befolyásolni az EU jövőbeni irányvonalát, még úgy sem, hogy jelenleg a harmadik legnagyobb frakció az övék.

Abból a szempontból még hasznos is a patrióták létrejötte, hogy így már teljesen elkülönülnek a másik jobboldali radikális frakciótól, a Giorgia Meloni által fémjelzett ECR-től, amely atlantista és az Ukrajna megsegítését támogató pártokat tömörít. Tisztábban látható, kire számíthat Európa és kire nem. A patrióták elszigeteltek lesznek az EU-ban és azok is maradnak. És ezen az a tény sem változtat, hogy mindenkit képesek túlharsogni.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. július 11. 09:49
Szánalmas libsi nyafogás.
Fruzsika
2024. július 11. 08:04
Hülyeségeket mindenki tud beszélni, de hogy valaki csak hülyeségeket beszél, azért az már akaratlagos. Szerencsétlent minősíti is.
balbako_
2024. július 10. 19:11
Ha Oroszországban jár Orbán akkor orosz párti, előtte viszont Ukrajnában járt utána meg az USA-ban. Akkor most milyen párti nyomottfejűkém?
tapir32
2024. július 10. 17:36
Aki, semmit nem ért a világból az, a Népszavába írogat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!