A demokrácia megcsúfolására készülnek Brüsszelben

2024. július 16. 06:01

A brüsszeli elit a Néppárt vezetésével most Orbán Viktor és a Patrióta tömörülést alkotó pártok szavazói ellen készül politikai merényletre.

2024. július 16. 06:01
Magyar Péter
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK

„Ma tartja alakuló ülését az újonnan felálló, jelentősen átalakult Európai Parlament, a brüsszeli elit ugyanakkor továbbra is fittyet hány a választói akaratra. Persze nem először.

Az Európai Uniót irányító elitek ugyanis a választások másnapjától kezdve szembeköpik a választókat. Azokat az embereket, akik június 9-én arra szavaztak, hogy ne ugyanúgy menjenek a dolgok Brüsszelben, mint eddig. Nem véletlen, hogy 27 tagállamból 20-ban olyan politikai pártok és erők győztek a voksoláson, amelyek változást szerettek volna elérni az unió politikájában. Mert abban biztosak lehetünk, hogy lenne min javítani. A migráció, a háborúhoz való hozzáállás, a gazdasági bukdácsolás és az egyre inkább terebélyesedő brüsszeli korrupció mind-mind olyan ügyek, amelyekben nem lehet az eddigi irányvonalat követni. 

Erről a választók is egyértelműen ítéletet mondtak. És hogy mit léptek erre a brüsszeli elitek? Az állampolgárok véleményéről tudomást sem véve az állam és kormányfők többsége újabb 5 évre bizalmat szavazott Ursula von der Leyennek a Bizottság élén. Egyedül a magyar miniszterelnökben volt annyi tartás, hogy nemmel szavazott és Giorgia Meloni olasz kormányfő mert még bevállalni egy csendes tartózkodást.

Abban a körben Orbán Viktor volt az egyedüli, aki valóban az emberek hangját képviselte, és aki kifejezte nemtetszését a demokrácia ellen elkövetett merénylet miatt.

Aztán ráadásul a tettek mezejére lépett, és ha már a Tanácsban nem sikerült rábírnia a kollégáit arra, hogy vegyék figyelembe a választói akaratot és a demokrácia alapvető normáit, megalakította a Patrióták frakcióját. Azt a pártszövetséget, amelybe a legnagyobb osztrák és a legnagyobb cseh párt vezetőjével azokat várta, akik valóban szeretnék kifejezni a változás iránti igényt.”

     *** 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 16. 07:43 Szerkesztve
Hagyjuk már el végre ezt a hitvány , aljas ,undorító egymást ölelgető -csókolgató férfiaknak hitt hímringyók , leszbikus gusztustalan nőknek nevezett lények gyülekezetét
Namond
2024. július 16. 07:21
" Magyarország szavazati jogának felfüggesztését kéri 63 európai parlamenti képviselő" És én még első felületes olvasatra azt hittem, hogy a Patriótákhoz akar csatlakozni 63 képviselő....
zsocc44
2024. július 16. 07:10
Akik állítólag megnyerték azoknak van kb 220 helyük, akik vesztettek kb 500… a demokrácia szerint a kétszer több szavazatot szerző vesztesek, mit is csinálhatnak? results.elections.europa.eu/hu/
Majdmegmondom
2024. július 16. 07:01
Szóval, amikor az MSZP-nek volt 35%, a Fidesznek 32%, az SZDSZ-nek 6%, akkor az MSZP-nek alapból a Fidesznek kellett volna adnia néhány bársonyszéket? Persze, hogy szar döntés volt engedni, hogy egy 6%-os párt irányította az országot, puccsal megbuktatta a baráti párt miniszterelnökét, hogy egy vezér-rohadványt rakjon annak a helyére... Szóval értem, hogy ez így nem jó, de ugye mindig a legnagyobb párt/frakció diktál... Őszintén sajnálom, több jobboldali platformra lenne szükség...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!