Zelenszkijék még mélyebben támadnák Oroszországot – a Nyugat engedélyét kérik

2024. június 24. 19:33

Az ukránok türelmetlenül várják a nyugati választ.

2024. június 24. 19:33
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/DPA pool/Jens Büttner

Arra kérte nyugati szövetségeseit az ukrán elnök, hogy engedélyezzék az általuk adományozott fegyverek használatát az Oroszországra mért mélyebb területi csapásokhoz.

Volodimir Zelenszkij szerint a partnereiknek tovább kellene enyhíteniük a nyugati fegyverek használatára vonatkozó korlátozásokat

írta a The Defense Post. 

„Elég elszántsággal rendelkezünk ahhoz, hogy a terroristákat a területükön semmisítsük meg – ez a tisztességes –, és ugyanilyen elszántságra van szükségünk partnereink részéről is” – fogalmazott Zelenszkij. 

Jehor Csernyev ukrán politikus arról beszélt: „Sajnos még mindig nem tudjuk elérni a repülőtereket és a repülőgépeiket. Ez a probléma. Ezért kérjük, hogy oldják fel a nagy hatótávolságú rakéták korlátozott katonai célpontok elleni használatára vonatkozó korlátozásokat Oroszország területén.”

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy az ukrán fél kazettás robbanótöltetet hordozó amerikai ATACMS-rakétákkal támadta Szevasztopol polgári infrastruktúráját. A tájékoztatás szerint a légvédelmi erők négy rakétát lelőttek, egy a légvédelmi tűz hatására letért a röppályájáról, és a város felett felrobbant. 

A támadás áldozatai a tengerparton vagy a közelében tartózkodtak, az Ucskujevka park területén.

(MTI/Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. június 25. 19:15
Tehát az amerikaiak arra kérték zselét hogy kérje meg őket..
lajajakab11
2024. június 25. 17:15
****************************************************************** * * * MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! * * Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! * * ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! * * Haladóknak noviCSOKI ! * * »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« * * * * !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! * * ******************************************************************
paperfellow
2024. június 25. 03:52
Zelenszkij szerint még mindig túl dok ukrán lélegzik a világon, tenni akar ez ellen.
B_kanya
2024. június 24. 22:42
"trash5B_kanya 2024. június 24. 20:34 Fideszkomcsi, a 10.000 halott az 2022es újabb jogtalan orosz területszerző háború előttre vonatkozik." Ami 14 ezer, meg nem jogtalanabb, mint Koszovó, pláne Szíria, na de a kérdésre nem válaszolt a génhulladék-5. Miszerint HA több ukrán katona halt meg, mint bevonult donyecki bányász és luganszki traktoros, akiknek az Orosz Föderáció 2022 február 24 előtt nem szállított fegyvert - az EBESZ sohasem látta - akkor hogy is van ,hogy a banderista kijevi bábrezsim 500e halott orosz katonát HAZUDIK úgy, hogy 30 e saját halottat vall csak be?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!