Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Újabb utazási iroda megy csődbe – magyar károsultak is vannak

2024. június 04. 10:22

Lehúzza a rolót Európa harmadik legnagyobb utazásszervezője.

2024. június 04. 10:22

Fotó: Noel Hendrickson/Getty Images

Fizetésképtelenség miatt lehúzza a rolót Európa harmadik legnagyobb utazásszervezője, az FTI Group, amely már képtelen elindítani az útjait – írja a Reuters. A mediterrán térségbe szervezett foglalások kapcsán magyar utasok is érintettek.

A foglalások csökkenése mellett több szállító is ragaszkodott az előlegfizetéshez, amit az FTI már nem tud biztosítani, ez viszont nyaralók ezreit érintheti hátrányosan az utazásokkal teli nyári szezon kezdetén.

A német külügyminisztérium közölte, hogy a turisztikai ágazat és az utazási biztosítási alap gondoskodik az érintett turisták hazaszállításáról és támogatásáról, de szükség esetén konzuli támogatást is nyújt a biztonságos visszatérés érdekében.

Az FTI világszerte 11 ezer embert foglalkoztat, és a világ több mint 40 úti céljára kínál túrákat, többek között 10 ezer németországi partnerügynökségén keresztül.

Mint a turizmus.com írja, a fizetésképtelenség magyar utasok foglalásait is érinti – derül ki a Facebook egyik zárt, utazási irodai szakmai csoportjában közzétett bejegyzésekből.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:05
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­i­ ­p­­u­­n­­­c­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
betakentaur
2024. június 04. 13:57
Helyettük majd a hadsereg fog túlélőtúrát szervezni.
Polly_neni
2024. június 04. 10:31
Az utcára kerülők máris mehetnek az ukrán frontra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!