Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Új vezető a legmagyarabb erdélyi város élén

2024. június 28. 00:40

A helyiekkel közösen írt választási programot, a minapi önkormányzati választáson pedig nagy fölénnyel szavazták meg Székelyudvarhely polgármesterének az RMDSZ-es Szakács-Paál Istvánt. A városvezető bizakodva tekint a most kezdődő munka elé.

2024. június 28. 00:40
Aerial,View,Of,Odorheiu,Secuiesc,(székelyudvarhely),City,In,Romania,During
Veress Csongor Balázs

Nyitókép: Shutterstock 

A harmincezres lakosú városban a választópolgárok 76,7 százaléka szavazott bizalmat a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház menedzserének. Példátlan sikert ért el az RMDSZ huszonnégy fős listája is: a szavazatok 80,8 százalékát kapta meg. Az ősszel hivatalba lépő tizenkilenc tagú képviselő-testületben tizenhat RMDSZ-es tanácsos kap majd helyet.

„Bizonyos szempontból könnyű dolgunk van, hiszen az utóbbi hetekben megalkottunk egy részletes választási programot, így már adva van annak a kerete, ahogyan vezetni fogjuk a várost” – mutat rá a meg­választott polgármester. A program különlegessége – amire először volt példa Székelyudvarhelyen –, hogy a város lakóival közösen készült. „Április végén konzultációt tartottunk: több mint ezer ember küldte, illetve hozta el nekünk a konzultációs íveket. Ezekben rengeteg problémára rámutattak, és javaslatokat tettek olyan kisebb-nagyobb beruházásokra, amelyek lényegesen javítani tudják az életkörülményeiket” – idézi fel a Szinusz becenéven is ismert Szakács-Paál István.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 28. 12:59
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­e­­x­i­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!