Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Terrorcselekmény gyanúja miatt szigorítás lépett életbe Csehországban

2024. június 09. 11:00

A belügyminiszter is reagált a fokozott rendőrségi jelenlétre.

2024. június 09. 11:00

Fotó: Dominika Zarzycka/NurPhoto via AFP

Terrorcselekmény gyanúja miatt azonnali hatállyal szigorította a biztonsági intézkedéseit a cseh rendőrség, amely elsősorban a tömegeket vonzó nyilvános helyekre, bevásárlóközpontokra, busz- és vasútállomásokra vonatkozik.

Megerősíthetem, hogy a rendőrség jelenleg elővigyázatossági biztonsági intézkedéseket tesz. Csehországban azonban nincs fokozott veszély az emberekre, és a rendőrségnek sincs információja közvetlen fenyegetésről”

– jelentette ki Vit Rakuszan belügyminiszter, aki az X (korábbi Twitter) közösségi oldalán bejelentette, hogy hétfőn sajtótájékoztatón ad bővebb tájékoztatást.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcd2k
2024. június 09. 12:24
Na itt a különbség a fejlett nyugati demokrácia és a magyar orbáni diktatúra között. Egy fejlett demokráciában a rendőrség felkészül a megszokottnál hevesebb vélemény nyilvánításra. Ott vannak minden neuralgikus ponton, hogy egy esetleges robbantásos, vagy tömegbehajtásos merénylet esetén biztosítsák az útvonalat a kiérkező mentőknek, tűzoltóknak. Felkészültek arra is, mint pl. Mannheimben, hogy a támadónak nyújtsanak segítséget, ha a kiszemelt áldozat, vagy csoport túl hatékonyan védené magát. Ezzel szemben nálunk az orbanisztáni elnyomógépezet tökélyre fejlesztette a megfélemlítést, a polgárok remegő lábakkal lépnek be a szavazóhelységbe a férfiak még a kedvenc szalonnázó bicskájukat is otthon hagyják, de ennek ellnére az Észak-koreaiakat megszégyenítő derűs, széles mosollyal , hangos sziával köszöntik egymást a bizottsággal. Hiába nincs egy fia rendőr se közel , se távol, de tudják, Tóni mindent lát. Szégyen ez kéremszépen!
billysparks
2024. június 09. 11:40
Alakul a cseh ájrópai demokrácia. Ők követik a leghűségesebben a nyugati diktatúra kiépítését. Még Tusk is le van maradva pár lépéssel. Amúgy az alapjáraton ODS szavazó barátnőm az SPD- re szavazott. Mondtam neki, későn ébredő fajta vagy. Ott ez a japán az egyetlen cseh....
tölgy
2024. június 09. 11:27
Ilyen a európaicseh demokrácia. A szavazófülkébe is kamerát telepítettek és ha nem az elvárt helyre tetted az x-et, a kinti rendőrök a politikusaik meglökésének/arculcsapásának minősítették és vittek is a kóterbe legalább 20 napra, mint a dániai fickót.
connorj
2024. június 09. 11:24
SZAVAZZ! UTÁNNA: napfenyesfesztival.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!