Szomorú felmérés: Ukrajnában a legtöbb családon belüli erőszak elkövetője katona

2024. június 22. 11:06

A belügyminiszter szerint a „házi terror” komoly problémákat okozhat a háború után is, ezért lépéseket szorgalmaz.

2024. június 22. 11:06
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Szabadság Rádiónak adott interjújában rámutatott: a családon belüli erőszak elkövetőinek 60 százaléka katona, és ebben nem csupán a hadsereg katonái érintettek, hanem minden harcos, aki megjárta a frontot.

A Kárpáti Igaz Szó szerint Klimernko szükségesnek tartja a hatékony pszichológiai rehabilitáció megszervezését azok számára, akik visszatértek a harctérről. A miniszter kifejtette: a családon belüli erőszakos cselekedetek száma az év elejétől 14 százalékkal növekedett.

Amennyiben nem képezünk ki megfelelő szakembereket, a háború befejezése után nagy problémáik lesznek” 

– jelentette ki a belügyi tárca vezetője.

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. június 24. 11:11
"nagy problémáik lesznek" Lesznek??? Nem lesznek hanem már VANNAK! És nem nagy problémáitok, hanem KURVA NAGY problémáitok VANNAK!
lajajakab11
2024. június 22. 19:51
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Takagi
2024. június 22. 18:11
Mocskos náci g..ik.
békalepcse2.0
2024. június 22. 16:56
Ez minden háború utózengéje ha nem tudnák az agyilag zsengék. Az oktalan erőszakra nagyon rá lehet szokni és szinte lehetetlen leszokni róla. A fronton ez maga a túlélő ösztön és stratégia, te húzod meg először a "ravaszt", vagy téged temetnek. Családon belül is ugyan ez a félelemmel vegyitett agresszió lesz a vélt megoldás, minden apró konfliktus helyzetre. A beidegződés az az emberi pszihé alapbeállítása, nem könnyű levetkőzni. Az internácijainkat pont ilyenre trenírozzák tudatukon kívűl és mindenről ugyan az jut az eszükbe, képzettségtől, műveltségtől függetlenül. Erre meg van a nemlétezőék pszihológiai fegyvere, a média. Az internácik parancsra nyáladznak. A hazatért frontkatonák azonnal ütnek, tökéletes a párhuzam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!