Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Putyin propangandistái nyíltan a nukleáris háború mellett érvelnek

2024. június 14. 19:35

Több befolyásos orosz filozófus és fizikus emlegette az atomháborút.

2024. június 14. 19:35

Nyitókép: Anadolu via AFP

Az Új világ című televíziós műsor Marina Kim, a Duma (az orosz parlament alsóháza) tagja által bemutatott műsor az országot fenyegető nukleáris háború kilátásairól szólt. Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes figyelmeztetését közvetítették, miszerint a Nyugat „elfogadhatatlan és eszkalációs akciói” miatt módosulhat az ország nukleáris doktrínája, amely meghatározza, hogy milyen feltételek mellett vethet be ilyen fegyvereket – írja Maszol.ro

Julia Davis, a Russia Media Monitor megfigyelőcsoport alapítója osztotta meg az adás részletét X-en. „Eközben Oroszországban: prominens személyiségek kifejtették, hogy ha Oroszország nukleáris háborút indít, akkor meg is nyerheti azt” – írta Davis. 

Azt is leírták, hogy a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozására és leszerelésére szánt pénzeszközöket Oroszország nukleáris képességeinek kiépítésére fordítják – tette hozzá.

A műsor egyik vendége Alekszandr Dugin, Vlagyimir Putyin filozófusa volt, aki a műsorvezetőnek azt mondta, hogy Oroszország „újradefiniálja helyét a világban”. „Országunknak csak egy útja van, vagy nagy lesz, vagy nem fog létezni” – mondta Dugin.

Ezt is ajánljuk a témában

Dugin, aki tavaly még „felelőtlennek” nevezte a nukleáris fegyverek bevetéséről szóló szóbeszédet, az Új Világ műsorvezetőjének elmondta, hogy szerinte. „A Nyugat egy kórosan beteg civilizáció, amely szemben áll a világ többi részével”, és „a probléma forrása”. 

„Ahhoz, hogy megvédjük magunkat a Nyugattal szemben, és ne legyünk tehetetlenek ezzel a mániákus civilizációval szemben, amely agresszív, imperialista és gyarmatosító, nukleáris fegyverekre van szükségünk”

 – jelentette ki Dugin.

„Amit az elnök a győzelemről mondott, az nagyon fontos” – tette hozzá. „Oroszországnak győzelem nélkül nincs esélye a hegemónia agressziója, a globális liberalizmus felett. Nem fegyverszünetről vagy tűzszünetről van szó, hanem a győzelemről” – mondta még Dugin.

A műsorvezető beszélt Mihail Kovalcsuk fizikussal is, aki egy Putyinhoz közel álló elitcsoport tagja. Kovalcsuk elmondta, hogy szerinte az atomfegyver „a legfontosabb dolog a világon, a hordozóeszközökkel együtt”

A Nyugat nem fél Kínától, mert mi vagyunk az egyetlenek, akik radioaktív nukleáris hamuvá változtathatják Amerikát”

 – mondta Kovalcsuk.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­­­e­x­­i­ ­­­p­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
lajajakab11
2024. június 15. 10:09
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
hatvanas
2024. június 15. 01:21
Milyen propagandistákról van szó...?! Dugin, mint propagandista? Hm, érdekes. És aki ezt a címet adta, az micsoda?
ferenc9-2
2024. június 15. 00:21
Biden, Macron és Scholz propangandistái nyíltan a háború mellett érvelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!