Otthagyhatja Szerbia az Európa-bajnokságot

2024. június 20. 21:53

A horvát és albán szurkolók vígan kántálták a szerb-ellenes rigmusokat, a szerbeknek nem tetszik a kettős mérce.

2024. június 20. 21:53
Euro 2024: Serbia - England

Nyitókép: Fabian Strauch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

A horvát és az albán szurkolók szerbellenes megnyilvánulása miatt akár ott is hagyhatja az EB-t Szerbia – írta meg a BBC.

A két egymás ellen játszó csapat szurkolóinak kántálása ugyanis nem arról szóltak, hogy Albánia vagy Horvátország mennyivel szebb vagy jobb Szerbiánál, hanem

úgy hangzottak, hogy „öld, öld, öld a szerbet”.

A szerb futballszövetség elnöke, Jovan Surbatovic a lehető legsúlyosabb szankciók kirovását követelte, mint a szerb tévének el is mondta: „ami történt, botrányos volt, és arra fogjuk kérni az UEFA-t, hogy büntetést szabjanak ki, akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem folytatjuk a versenyt”.

Subatovic azt mondta, biztos benne, hogy ki lesz szabva a büntetés, s ragaszkodik hozzá, hogy mindkét tábor megkapja azt – ahogy az UEFA szerdán visszavonta az albán sassal provokáló Arlind Sadiku koszovói albán újságíró akkreditációját is.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha nem büntetik meg őket, tudjuk, hogyan fogunk eljárni” – tette hozzá. A szerbiai futballszövetség pedig közleményben erősítette meg: 

levélben is tiltakoztak az UEFA vezetésénél a „szégyenteljes kántálásért”.

Az UEFA a BBC-nek azt közölte: lesz következménye a történteknek.

Szerbiát egyébként nemrég bírságolták meg több mint 12 ezer fontra (több mint 5 millió forintra), miután a szurkolók tárgyakat dobáltak az Anglia elleni meccsen, s össze is csaptak (a meccset amúgy 1-0-ra vesztették el a szerbek), nacionalista térképes molinókért, táblákért pedig a szerbek és az albánok is kaptak már büntetést.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. június 21. 12:15
A SPORTOT IS ELÉRTE A SZAR SZIGORU ITÉLET AZONNAL UTAZHATNAK HAZA !
istvanpeter
2024. június 21. 10:55
Hát bizony, az ember nagyon szépen kiemelkedett az állatvilágból. Éljen!
békalepcse2.0
2024. június 21. 06:47
Értelemszerűwn a horvát és az albánokat is ki kell zárni, pont!
Karbantartó9
2024. június 21. 06:45
Ha a rigmusokban buzit vagy négert csúfolnának, azt nagyon büntetnék. De szerbet lehet ölni is, az más. Mondjuk ha aszerbek buzik lennének, akkor más lenne a helyzet. Esetleg néger szerbek? Javaslom, a szerb szurkolók a következő meccsre jöjjenek négernek maszkírozva, szivárványos zászlókat lengetve. Ez talán elérné a FIFA ingerküszöbét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!