Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A brit Oroszlánok csak nagy nehezen, de hozták a kötelezőt! Anglia – Szerbia 1-0

2024. június 16. 23:14

Anglia már a mérkőzés 13. percében megszerezte a vezetést, majd a második játékrészben ráült az eredményre. Ezúttal bejött a taktika – de ez a teljesítmény kevés lesz egy komolyabb rivális ellen!

2024. június 16. 23:14
BELLINGHAM, Jude
Vámos Tamás

Nyitókép: A mindent eldöntő találat! Fotó: MTI/AP Martin Meissner

***

Az Európa-bajnokság után visszavonuló olasz sztárbíró, Daniele Orsato felvezetésével a két csapat a következő összeállításban kezdte a C-csoport mai második mérkőzését:

SZERBIA: Rajkovics – Pavlovics, Milenkovics, Veljkovics – Lukics, Gudelj, Mlinkovics-Szavics – Kosztics, Vlahovics, Zsivkovics – Mitrovics

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane

Ahogy az várható volt, a mérkőzés kezdetén az angoloknál volt többet a labda, ám a szerbeknek nem volt nagy nehézség hárítani a próbálkozásokat. 

Egészen 

a 13. percig tartott ez az állapot, ám ekkor Saka kitűnő beadását Jude Bellingham remek mozdulattal,  védhetetlenül fejelte a hálóba. Anglia – Szerbia 1-0!

Érdekesség: az angol válogatott vb- vagy Eb-nyitómeccsen szerzett utolsó 11 találatából hat fejesgól volt...  

A 20. percben jött az első szerb villanás: Alexander-Arnold rossz passzát Vlahovics csípte el, „természetesen” Mitrovicsot hozta helyzetbe, ám a válogatottsági gólrekorder 20 méteres bombája éppen hogy kapu mellé süvített!

A 23. percben Bellingham került kisebb összetűzésbe Koszticcsal, ám hamar lenyugodtak a felek. Két perc múlva újra villant Anglia: egy kitűnő labdaszerzés után a 34 évesen is villámgyors Kyle Walker ám lövésszerű beadása senkinek nem lett jó...

A 39. percben villant az első sárga: a szerb létére meglepő módon vegetáriánus életmódot folytató Gudelj bodicsekkel állította meg Bellinghamet, és ez nagyon nem tetszett Orsato sporttársnak...

MLADENOVIC, Filip; PICKFORD, Jordan
A kevés szerb lehetőség egyike is kimaradt... Fotó: MTI/AP/Andreea Alexandru

Az első félidő utolsó eseménye a mérkőzés első szöglete volt, amelyet Szerbia végzett el. Felejtsük el...

Mindamellett, hogy Anglia egyértelmű fölényben volt, az is árulkodó statisztika, hogy Harry Kane mindössze kétszer (!!!) ért bele a labdába...

SZÜNET UTÁN

A második játékrész első perceiben Szerbia játszott agilisabban, a letámadás láthatóan megzavarta Sakáékat; az 52. percben Vlahovics beadásáról Mlinkovics-Szavics éppen hogy lemaradt.

Az 56. percben kiszabadult a nyomás alól Anglia: Alexander-Arnold életerős lövését Rajkovics csak kibokszolni tudta.

Az 58. percben a megsérült Kosztics helyére beálló Mladenovics remekül húzott el a bal szélen, beadása után kisebb galiba történt a tizenhatoson belül. végül Pickford határozott kivetődéssel szerezte meg a labdát a berobbanó Mitrovics elől, aki „természetesen” fájdalmas arccal terült el a földön – szó sem lehetett büntetőről!

A 72. percben érdekes jelenetet láthattunk: Bellingham a labdát a kezében tartó szerb kapus mögé bújt, abban bízva, hogy Rajkovics leteszi a labdát a gyepre, és elcsenheti tőle, ám a Mallorca kapusa nem tette meg neki ezt a szívességet...

A 75. percben a dél-szláv együttes játékmestere, a csereként beállt Dusan Tadics kapott sárga lapot Foden felrúgásáért. Gyorsan egy adat a másik oldalról: az angolok eddig mindössze hatszor (!) szabálytalankodtak.

Harry KANE
Harry Kane egyetlen lehetősége is kimaradt... Fotó: Getty Images

Rá egy percre a csereként beállt Bowen remek beadását az eddig semmit sem csináló Harry Kane fejesét Rajkovics bravúrral a felső kapufára tolta, amelyről kifelé pattant a labda. Óriási lehetőség volt!

A 82. percben Vlahovics villant: fordulásból leadott bombáját Pickford bravúrral ütötte kapu fölé – ez volt az első kaput eltaláló szerb lövés...

A 85. percben a negyedik játékvezetőt lerohanó szerb szövetségi kapitány, Dragan Sztojkovics kapott sárga lapot, ez volt a találkozó utolsó említésre méltó eseménye...

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!