Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Oroszország hivatalosan bejelentette: a francia kiképzők legitim célpontok lesznek Ukrajnában

2024. június 05. 08:45

Macron hallgat.

2024. június 05. 08:45

Nyitókép: Evgeny Odinokov / Sputnik / Sputnik via AFP

A The Kyiv Independent arról ír, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette: a francia katonai kiképzők az orosz fegyveres erők „legitim célpontjai” lesznek Ukrajnában. Hozzátette. 

„Ami a francia kiképzőket illeti, úgy gondolom, hogy már ukrán területen vannak”.

Hozzátette: 

„Függetlenül a státuszuktól, a katonai tisztviselők vagy zsoldosok legitim célpontot jelentenek a fegyveres erőink számára”.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka május 27-én azt mondta, hogy Franciaország embereket tervez küldeni Ukrajnába a hadsereg kiképzésére, bár az ukrán védelmi miniszter később úgy fogalmazott, hogy a Franciaországgal és más nyugati szövetségesekkel folytatott tárgyalások még folyamatban vannak.

Bár Emmanuel Macron francia elnök hivatalosan nem erősítette meg, hogy az ország katonai kiképzőket fog küldeni, azt mondta, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatásról szóló bejelentést a D-nap 80. évfordulójának megemlékezésén teszik meg ezen a héten, írják.

Az Associated Press szerint 

Macron hivatala nem kívánta kommentálni Lavrov megjegyzéseit.

 

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laci DACH
2024. június 05. 14:52
..ha Macron-nak lesz ideje - majd szól..- ha Franciaország elöszedi a fegyvereit - Putyin se köpni se nyelni nem fog tudni.. aztán mehetnek árkot ásni!! Mire felébrednek tönkre lövik öket!!! Lásd himers-ek - Norvégiában több száz van Murmanszktól 70 km-re.. Meg se mer nyikkanni az orosz haditengerészet!!
pandalala
2024. június 05. 13:42
" Bejelentették az oroszok, hogy mikor kezdődik a harmadik világháború Origo " Valamelyik napon. Délután 2-kor.
masikhozzaszolo
2024. június 05. 12:01 Szerkesztve
Vannak itt mostanában születettek. Akik azt mondják: HOL A LINK ERRŐL? Mondanám nekik, hogy 1. A digitálisz világ előtt is volt-van-lesz világ, azon kívül. És csak a mostszületettek fognak mindaddig élni, amíg el nem készül a halálukról mondjuk a videó, kitéve a közösségi médiára. Ha nincs kint, nyilván él tovább. Van párt is erre. Örökélet.
Akitlosz
2024. június 05. 11:14
Eddig is azok voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!