A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Őrjöngenek a románok Orbán Viktor kijelentése miatt, kőkemény üzenettel válaszoltak

2024. június 06. 09:18

Nehezen viselték Romániában a magyar miniszterelnök olasz lapnak adott interjúját, egyből hazugsággal vádolták meg.

2024. június 06. 09:18
null

Nyitókép: illusztráció, AFP/Daniel Mihailescu

Orbán Viktor hazugságai – ezzel a címmel tett közzé cikket a román Adevarul, amelynek szerkesztősége láthatóan nehezen viselte a magyar miniszterelnök Il Giornalénak adott interjúját.

A románok többek között azt vették zokon, hogy Orbán Viktor az olasz lapnak úgy fogalmazott, Magyarország az egyetlen EU-tagállam, amelynek állampolgárai meghalnak az ukrajnai háborúban.

A szerző azt is hazugságnak véli, hogy a kormányfő szerint erőteljes reakciókat válthat ki Moszkva részéről, ha a nyugati fegyvereket az ukránok orosz területek megtámadására használják. A felsorolás alapján a románok abban sem értenek egyet, hogy diplomáciai megoldásra lenne szükség a háború lezárása érdekében.

A cikkben Orbán Viktor korábbi nyilatkozatait is felidézik, amelyekben arról beszél, Brüsszel és Washington a háború fokozásában érdekelt, és Magyarországot is belesodornák, ám a magyar emberek nem akarják a vérüket adni Ukrajnáért.

Ezt is ajánljuk a témában

Győzni kell! – Orbán Viktor a Mandinernek

A miniszterelnököt kérdeztük a Robert Fico elleni merényletről, az európai hadsereg gondolatáról, a magyar–kínai kapcsolatokról, Ursula von der Leyen újrázási esélyeiről, a NATO-főtitkár lehetséges személyéről és a közelgő foci-Eb-ről is.

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-164
2024. július 27. 01:56
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­­e­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­p­­­u­n­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Melós
2024. június 07. 04:56
Anyukám is a háborúban halt meg, pedig nem is járt Ukrajnában. Amíg OV el nem takarodik, addig nem lesz elég orvos, zárnak be a kórházak egymásután, és aki végigrobotolta az életét és most beteg, az magára van utalva. Műtse meg magát otthon, aki tudja, vagy dögöljön meg. OV itt is háborús helyzetet tart fenn, jól meglovagolja az ukránok halálát és nyerészkedik rajtuk. Ne fizessük mások háborúját! Inkább csináljuk meg a sajátunkat! Uszítsunk minden magyart a szomszédja ellen, és mondjuk azt, hogy ez itt a béke.
zsolti123
2024. június 06. 22:35
Román állampolgárokat akaratuk ellenére vittek az ukrán-orosz frontra harcolni?
Aerion
2024. június 06. 19:51
A moslék egy emberiségellenes szerveződés. Soha ilyen kártékony, soha ilyen gyilkos, soha ilyen pusztító, embertelen, aljas mocsok nem volt még a földön, és ami volt, az MINDIG IS moslék volt. Nem a német nácizmus, a nem a sztálini szovjet terror, nem a gulág, de nem ám, ezek a fasorba nincsenek EHHEZ képest, ami az EGÉSZ emberiséget baszná taccsra úgy, hogy még csak nem is érzékelje. Ez a megtestesült sátán. bambidug, bazmeg. Az utolsó szálig. Az összeset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról