Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Orbán Viktor: Nem támogatjuk az uniós pozíciókról szóló pártmegállapodást

2024. június 24. 21:25

A magyar miniszterelnök elutasította, hogy az unió vezetését pártpolitikai alapra helyezzék.

2024. június 24. 21:25

Nyitókép: Tiziana FABI / AFP

Európai versenyképességi paktum megkötését szorgalmazta a magyar miniszterelnök hétfőn Rómában, miután tárgyalt Giorgia Meloni olasz kormányfővel. Orbán Viktor a két kormányfő közös sajtótájékoztatóján a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatban közölte:

Magyarország le akar tenni az asztalra egy nagy tervet, az európai versenyképességi paktumot, mert meggyőződése szerint Európa legnagyobb problémája jelen pillanatban a versenyképesség hanyatlása.

Hangsúlyozta: ha nem kötnek európai versenyképességi paktumot, akkor munkahelyek százezreit veszíthetik el a következő évtizedben.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar miniszterelnök azt is közölte: az olasz-magyar együttműködés mind a gazdaságban, mind a védelempolitikában jelentős, és ezt ki akarják terjeszteni az energetikára is. Bejelentette: lesz szlovén gázvezetékszakasz, így Olaszország és Magyarország összeköttetése megvalósul.

Orbán Viktor a brüsszeli pozíciók szétosztásával kapcsolatban helytelenítette, hogy a pártpolitikai alapra helyezzék az EU intézményeit, és jelezte: nem tudja támogatni a pozíciók elosztásáról szóló pártmegállapodást.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 25. 11:43 Szerkesztve
Az itthoni némán d ü b ö r g ő gazdagság receptjét cigánykodva exportálni az UNNIJÓ-ba? Ha itt bebukott, ott mitől és főleg kinek a hasznára lenne az siker? Országlókupec Unnilókupeckedésbe kezdene? Lát valami elsíbolni valót onnan is államközi politikai unokázással? (vigyázat, vigyázat, kiszagolta megint a disznó a gombát és ki is túrná, de ismét csak magának)
Sztrovacsek
2024. június 25. 07:38
"A magyar miniszterelnök elutasította, hogy az unió vezetését pártpolitikai alapra helyezzék." Én meg elutasítom hogy Magyarország vezetését pártpolitikai alapra helyezzék. Oszt akkor mi van? Akkor az van, hülyeséget én is tudok mondani.
Menhetten
2024. június 25. 07:37
Nem támogaTOM! Hisz mindent egyszemélyben dönt.. Mert ő a tótumfaktum..
Ízisz
2024. június 25. 06:22
Z. Fizetett hazaáruló bérkommentelő globalista háttérhatalom bankár zsidók faszát szopó cselédek!!! A kiképzésetek felvételekor alapvető a hungarofób és OV-fobon kívül a teljes elhülyülés is számotokra???❓ Mert ez nyilvánvaló a kommentjeitekből!!! 👏❗💯
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!