Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Orbán: Manfred Weber régóta ellensége Magyarországnak

2024. június 27. 16:56

Orbán Viktor szerint a Néppárt elnökének célja, hogy ártson Magyarországnak, ami az elmúlt években több uniós eljárást is eredményezett az ország ellen.

2024. június 27. 16:56
CDU/CSU And Ursula Von Der Leyen Hold Final Campaign Rally Before European Elections

Kép forrása: Johannes Simon/Getty Images

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője, már a kezdetektől fogva támogatta a migrációt, írja a Magyar Nemzet. Orbán Viktor miniszterelnököt idézve a lap azt írja, Manfred Weber célja, hogy ártson Magyarországnak

A kormányfő felidézte, hogy Weber és az EU már 2018-ban megindította az eljárásokat Magyarország ellen, és 2015 óta Angela Merkel híres „Wir schaffen das” kijelentése óta a migránsok befogadását szorgalmazta. 

Orbán hangsúlyozta, hogy Magyarország határvédelmi intézkedéseinek nincs általános uniós támogatása, és Weber egyike azoknak, akik miatt ez így van.

Ezt is ajánljuk a témában

Weber korábban többször kijelentette, hogy az EU-nak szolidaritásra és tehermegosztásra van szüksége, és támogatta húszezer menekült befogadását Szíriából. Ezzel szemben Orbán Viktor évekkel ezelőtt kérte az EU hozzájárulását Magyarország határvédelmi kiadásaihoz. Weber azt is hangsúlyozta, hogy a szolidaritás nem egyirányú utca, és minden uniós országnak be kell tartania a menekültkvótákat.

Az elmúlt években Weber számos nyilatkozatot tett a migráció elősegítése kapcsán, és támogatta egy kötelező érvényű elosztási mechanizmus bevezetését. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a migránsok korlátozott elosztása miatt. Weber szerint az uniós intézmények készen állnak egy állandó tehermegosztási rendszer bevezetésére, de egyes tagállamok önzősége hátráltatja a folyamatot.

Ezt is ajánljuk a témában

Weber úgy véli, hogy a migráció kérdése döntő lesz Európa sorsa szempontjából, és az európai szolidaritás nélkül elfogadhatatlan a megoldás.

Manfred Weber korábban bírálta Donald Trump határkerítését, és hangsúlyozta, hogy hidakat kell építeni, nem falakat. Az Európai Néppárt elnöke szerint a szolidaritás és a biztonság elválaszthatatlanok egymástól, és Európa a szolidaritás kontinense kell maradjon. Weber kétarcúságának bizonyítéka, hogy bár korábban bírálta a magyar határkerítést, idén májusban támogatta a finn határkerítést. A magyar határvédelem költségeihez Brüsszel a mai napig nem járult hozzá, bár a határzár egész Európát védi a tömeges migrációtól.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 360 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. június 28. 19:52
kakukk_madar 17:26 ... höhöhö ... ezekből melyiket is hiszed el? (2007.03.10.) „Erős vidékre van szükség, amely képes biológiailag és gazdaságilag fenntartani az országot. A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése - jelentette ki Orbán Viktor szombaton.” ... aztán mégis: (2023.12.17 - Magyar Közlöny) "A Hunland cégcsoport öt cégét nyilvánította mintagazdaságnak Orbán Viktor, a társaságok tulajdonosa pedig a holland Joseph Janssen. Agárdi Farm Kft., Bovinia Kft., Dupor Kft., HLT Production Kft., Hunland Service Kft."
polárüveg
2024. június 28. 14:08
A klasszikus árulás és átállás esete: Anakin Weberből vált Dart Weberré.
sexykitty-101
2024. június 28. 13:01
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­­u­n­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 28. 12:59
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­­e­­l­d­ ­­a­­­ ­s­z­­e­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!