Nyugaton új reményt fogalmaztak meg Magyarországgal kapcsolatban

2024. június 24. 10:36

Még el sem kezdődött Magyarország soros elnöksége, máris a végét várják az Európai Unióban, pedig a következő hat hónap prioritásai az egész kontinensnek fontosak lennének.

2024. június 24. 10:36
TUSK, Donald; MACRON, Emmanuel; SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

A németek szerint Orbán Viktor az EU provokálásának szánta, hogy Magyarország szlogenjének a soros elnökség idején a „Tegyük újra naggyá Európát!" mondatot választotta, ami erős utalás Donald Trump mottójára. 

Bár a Frankfurter Rundschau nyomtatott kiadása felidézi a magyar elnökség hét prioritását, a cikk meg sem próbál rávilágítani arra, hogy ezek milyen fontos területek, sőt, a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freundot idézve „orbáni blokádtól" tart.

Magyarország nem sok kárt tehet most, mivel jön a nyári szünet. Amire ősszel feláll a Parlament és a Bizottság, a magyar elnökség majdnem véget ért

– nyilatkozta egy uniós diplomata a lapnak, természetesen név nélkül.

Ez alapján tehát az Európai Unióban abban reménykednek, hogy gyorsan eltelik az idő, így a blokk nem tud előrelépni az illegális migráció megfékezésében, a kontinens versenyképességének növelésében és az európai védelmi politika megerősítésében sem.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. július 07. 19:15
Ha Magyarország saját magát megvédené a migrációtól, javítaná a saját versenyképességét és erősítené a saját hadseregét az nekünk már bőven jó lenne. Az EU-val meg lesz, ami lesz, Magyarország úgyis túléli az EU-t.
Akitlosz
2024. július 07. 19:12
Meglehet, hogy nem lesz előrelépés az EU ellenállása miatt, de legalább meg lesz mutatva, hogy lehet máshogyan is csinálni. Úgy nem lehet egy ekkora birodalmat hatékonyan vezetni, mint ahogyan azt az EU csinálja. Az EU vagy megváltozik vagy eltűnik. A léte nem az európaiaknak jó.
pollip
2024. június 24. 13:58
Végülis ez a realitás: fél év múlva vége lesz a magyar elnökségnek:-) Remélem, addig az ellenzőknek minden egyes nap hosszúnak fog tűnni:-)))))
FeketeFehér
2024. június 24. 13:49
Dixtroy "Egy stáb dolgozott rajta, hogy megfejtsék" Ezen nem volt mit megfejteni. Trump: "Make America Great Again" (MAGA) Orbán: "Make Europe Great Again" (MEGA) Itt nem volt sok megfejteni való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!