Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Nyolc szélsőjobbost küld Románia az EU-ba

2024. június 12. 21:51

Az SOS Romania szívesen beülne az ID pártcsaládba.

2024. június 12. 21:51

Nyitókép: NapocaNews


A három éve alapított szélsőjobboldali SOS Romania párt a leginkább jobboldali EU csoport, az Identitás és Demokrácia (ID) ideológiájához áll közel. A Diana Şoșoacă vezette párt Románia nyolc szélsőjobboldali EP-képviselőjéből kettőt küld az új Európai Parlamentbe – írja az Euractiv.

A szavazatok több mint 99%-ának összeszámlálása után az oroszpárti SOS Romania két EP-képviselőt küld az Európai Parlamentbe: a vezetőjét, Diana Șoșoacă-t és egy korábbi televíziós újságírót, Luis Lazarust.

Șoșoacă jelenleg is szenátor, aki az AUR listáján került be a román szenátusba, ezenkívül hírhedt az agresszív stílusáról és a dezinformáció kritika nélküli terjesztéséről.

Brüsszel már „meg van ijedve” a SOS Romania-tól, és „az európai mainstream sajtó pánikba esett” annak kilátásától, hogy Șoșoacă és Lazarus EP-képviselők lesznek – mondta Șoșoacă, hozzátéve, hogy az Európai Parlamentbe való belépésükkel „Románia először kap hangot”, amely „visszaállítja a románok méltóságát és megszünteti diszkriminációjukat az EU-ban”.

Magát úgy írta le, mint „a hang, amely más nacionalista hangokkal együtt felemeli egész Európát, hogy harcoljunk az országaink megmentéséért a globalistáktól”.

Ezt is ajánljuk a témában

A 33 EP-képviselői helyéből Románia nyolc szélsőjobboldali politikust küld az Európai Parlamentbe (hatot az AUR-tól és kettőt a SOS-tól), szemben a jelenlegi eggyel.

Közülük Șoșoacă az egyetlen, aki gyakran mutatkozik oroszokkal, rendszeresen vesz részt az orosz nagykövetség által szervezett eseményeken Bukarestben. 2021 áprilisában bocsánatot kért az orosz nagykövetségtől, miután egy tüntető transzparenst mutatott fel a szovjet csapatok által elkövetett 1941-es Fântâna Albă-i mészárlásról. Egy évvel később ő és három másik képviselő meglátogatták az orosz nagykövetséget, hogy bemutassák Románia semleges álláspontját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

A párt néhány törvényhozási kezdeményezése közé tartozik egy törvényjavaslat Románia és Moldova egyesítésére, valamint az egykor Romániához tartozó ukrán területek annektálására.

A cikk kitér arra, hogy 2024 márciusában Dmitri Rogozin, az Orosz Űrügynökség volt vezetője, a Zaporizzsja régió szenátora a közösségi médiában azt írta, hogy Șoșoacă arra kérte az orosz tisztviselőket, hogy népszerűsítsék üzeneteit az orosz közösségi hálózaton.

További adalék, hogy 2023 júniusában interjút adott az orosz Eurasia Daily kiadványnak, amelyben Romániát az EU „gyarmatának” nevezte, amelyet erősebb államok és multinacionális vállalatok kihasználnak.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. június 13. 08:07
Magyargyűlöletük miatt ezek a tetves eurolibsi csürhe kedvencei lesznek.
bodosoldier-2
2024. június 13. 07:56
Mi van?Megjött az utalás?Az összes libsi köcsög itt kommentel. Na majd délután visszanézek,akkorra berúgnak.
flesh ripper
2024. június 13. 07:43
A román libsik, komcsik, szocik, fasiszták, dákooláh, ceausescu-imádók és frankofón nyugatosok, hagyományörző elmebetegek, oláh hegedűművészek, óvodapedagógusok, ábrándos teológusok, parasztok és bukaresti prostituáltak, horgászok, analfabéták és reménybeli Nobel-díjas dákoromán szarkurkászok, egy dologban, abszolut összhangban gondolkodnak: ez a MAGYAROK! Mind egyformán kétbites eszme fanatikus hívei: MOARTE UNGURILOR! (halál a magyarokra!). Ezzel kelnek, ezzel fekszenek.
benedek77
2024. június 13. 07:08
Jó szövetségese lesz Orbánnak, meg a fideszes putrisoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!