Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Fico szerint a nyugati kormányok, a „frusztrált” ellenzék és a sajtó felelős az ellene elkövetett merényletért, Sorost név szerint is említi (VIDEÓ)

2024. június 05. 17:46

A szlovák kormányfő szerint nemzetközi szinten nem fogadták Szlovákia békepárti álláspontját.

2024. június 05. 17:46

Fotó: Robert Fico Facebook-oldala/képmentés

Ahogy arról beszámoltunk, a csütörtökön érvénybe lépő kampánycsend előtt, még szerdán beszédet intézett a választókhoz Robert Fico, aki az ellene elkövetett májusi merényletet követően otthonában lábadozik. A miniszterelnök a szombati EP-választás előtt fontosnak tartotta, hogy szóljon a népéhez.

Ezt is ajánljuk a témában

„Kedves barátaim! Május 15-én egy ellenzéki politikai aktivista megpróbált meggyilkolni a politikai nézeteim miatt. A Roosevelt Kórház orvosi csapata megakadályozta a legrosszabb forgatókönyvet, most pedig a pozsonyi kórház tesz meg mindent a felépülésemért. Ha minden a tervek szerint halad, akkor június végén szép apránként visszatérhetek a hivatali ügyekhez” – fogalmazott Fico, majd hozzátette:

Itt a megbocsátás ideje, nem érzek gyűlöletet a merénylővel szemben, nem akarok elégtételt venni, sem kártérítést kicsikarni. Megbocsátok neki, hagyom, hogy magában rendezze a gondolatait.

Nyilvánvaló, hogy csak a gonosz, politikai gyűlölet hírnöke volt, amely a sikertelen és frusztrált szlovák ellenzéktől származik” – jelentette ki a szlovák kormányfő.

Robert Fico a beszédében hangsúlyozta: „Hosszú politikai karrierem alatt mindig támaszkodtam a más véleményhez való alapvető politikai jogra, és alapvetően utasítottam el az egyetlen helyes vélemény politikáját, amelyet néhány nagy nyugati demokrácia agresszívan képvisel. Szlovákia megtagadta, hogy Ukrajnának állami készletekből bármilyen katonai segítséget nyújtsunk, kivéve a humanitárius segélyt, és ahol továbbra is alapvetően a békét részesítjük előnyben a háborúval szemben.”

Ezt is ajánljuk a témában

Fico az ellenzék és a sajtó felelősségéről is beszél, Soros Györgyöt név szerint is említi, majd azt is kiemelte, nemzetközi szinten és szervezetekben a békepárti álláspontot nem fogadják el Ukrajnával kapcsolatban.

„Kedves barátaim! Május 15-én nem egy őrült támadását szenvedtem el. Az ellenzék visszaél azzal, hogy a nagy demokráciák a valós külpolitikai kérdésekben egyetlen kötelező véleményt érvényesítenek, és elutasítják a kis országok szuverén pozícióit. A szlovák belpolitikában ez úgy nyilvánul meg, hogy a legitim kormányzati hatalommal szembeni erőszakos és gyűlöletkeltő túlkapásokat nemzetközi szinten minden kommentár nélkül tolerálják” – erősítette meg Fico.

„Senki nem kényszerítette őket erre,

az ellenzék pedig nem tudta felmérni, hogy agresszív és gyűlölködő politikájuk zsákutcába vezette a társadalom egy részét, és csak idő kérdése volt, mikor történik tragédia.

Az ellenzéknek el kell gondolkodnia a történteken. Ha minden így folytatódik, akkor az csak még több áldozatot követelhet majd” –összegzett a szlovák kormányfő.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:04
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­k­­­e­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Kristály
2024. június 12. 19:29
Feljelenhetné Sorost Gyikosságra való buzditásért. A vén sátán soha nem fogja feladni hogy mindehol gyilkos forradalmokat hozzon össze. Ki kellene iktatni már a vén sátánt.
irondome
2024. június 06. 00:08
GREAT RESPECT !!!
flesh ripper
2024. június 05. 20:34
Itt is, a fosmoslékos kommentszekcióban van néhány potenciális merénylő! Szerencse, hogy a többesnickek mögött sunyító elmebeteg fröcsögők, oly könmnyen beazonosíthatók és szemmel tarthatók! Milyen nagy szerencséje van a potenciális orgyilkos toxikus fosmoslékos nickeknek, hogy a Fidesz vezette Magyarország annyira toleráns demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!