Moszkva bizonyítani tudja, hogy maguk az ukránok lőtték le az ukrán hadifoglyokat szállító gépet

2024. június 26. 06:35

Az oroszok a fogolycserére szállították az ukránokat.

2024. június 26. 06:35
null

Nyitókép: Wikipédia, illusztráció

A TASZSZ arról ír, hogy az Orosz Nyomozó Bizottság szóvivője, Szvetlana Petrenko kedden bejelentette: bizonyítani tudják, hogy 

az ukrán hadifoglyokat fogolycserére szállító orosz IL–76-os repülőgépet amerikai Patriot rakétarendszerrel az ukrán hadsereg lőtte le január 24-én,

Belgorod közelében.

Hozzátette: a gép lezuhanásának helyszínén testrészeket és két Patriot irányított légvédelmi rakéta részeit találták meg. Mint kiderült, az első rakéta robbanótöltete mintegy négyezer méteres magasságban, a pilótafülke előtt, felülről lépett működésbe. A második rakéta nem érte el a célt, és megsemmisítette magát. A nyomozás most a terrorcselekményért felelős konkrét személyek azonosítására összpontosít – szögezte le a szóvivő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. június 26. 15:52
A Patriot célkijelölését ki hagyja jóvá?
alenka
2024. június 26. 15:18
Itt utálkodó nyuvadt cuncuskáimnak ( minden eszes lény tudja, kiknek is írok) : Moskva marad Moskva, kiiiiijjjjiiiiev újra Kijev lesz, orosz marad, míg emberiség létezik, ukrán még alig volt, van és veszettül pusztul. Az orosz sosem hazudik, a fasiszta ukrán még saját magának is!!!?....előre Putin !
Csigorin
2024. június 26. 14:31
ezek az aljadekok a sajatjaikat is kinyirjak
kastellorizo
2024. június 26. 08:51
Az hagyján. De a maláj gépet is az ukránok lőtték le 10 éve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!