Putyin: Az ukránok tudták, hogy hadifoglyok vannak a Il-76-oson

2024. január 26. 20:36

„Nem tudom, hogy szándékosan vagy tévedésből, de nyilvánvaló, hogy ők tették” – nyilatkozta az orosz elnök.

2024. január 26. 20:36

Tudomása volt az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnökségének (GUR) arról, hogy ukrán hadifoglyokat szállít az orosz légtérben az Ukrajna területéről lelőtt orosz Il-76-os katonai szállítógép – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szentpéterváron, egy, a „különleges hadműveletben” részt vevő hallgatósággal tartott találkozón. 

Lelőtték az Il-76-os repülőgépünket, rajta a saját katonáikkal.

 Az (ukrán) Hírszerzési Főcsoportfőnökség tudta, hogy katonákat szállítottunk oda, 65 embert, és összesen, azt hiszem, hogy 190 kicserélése volt tervbe véve. És ennek tudatában mértek csapást a repülőgépre” – mondta az államfő.   

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem tudom, hogy szándékosan vagy tévedésből”

Putyin kijelentette: a gép lezuhanásának helyszínén fellelt roncsoló elemek arra utalnak, hogy vagy amerikai Patriot vagy francia gyártmányú légvédelmi rendszerből kibocsátott rakétáról van szó. „Két-három napon belül meglesz a pontos válasz” – mondta az elnök. Ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az ukrán katonák azért hajtották végre a kilövést, mert rosszul tanították meg őket a rendelkezésükre bocsátott légvédelmi eszközök használatára. 

Nem tudom, hogy szándékosan vagy tévedésből, meggondolatlanságból tették-e, de nyilvánvaló, hogy ők tették. 

Először is azért, mert 11 óra 10 perckor két rakétaindítást észleltek a kijevi rezsim ellenőrzése alatt álló területekről” – hangoztatta az elnök. „A mi légvédelmi rendszerünk nem mérhet csapást a saját repülőgépeire. Van benne saját-idegen felismerő rendszer, és bármennyire is nyomná a kezelő a gombot, a mi légvédelmi rendszereink nem lépnének működésbe” – hangsúlyozta.

(MTI)

Fotó: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 28. 03:56
Ha a Putler mondja... 🤮🤮🤮
lajajakab11
2024. január 28. 00:21
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Xplorator
2024. január 27. 17:23
Fegyvertelen, utasszállító repülőgépekre lőni, ősi ukrán népszokás....
polárüveg
2024. január 27. 13:52
A Mariapulban hősies harc után orosz fogságba került Azov-katonákat egyszer már az ukránok rakétával szétlőtték az orosz hadifogoly táborban. Mert nem hajtották végre a parancsot, hogy halálig harcolni (lőszer nélkül is)? Vagy féltek, hogy a mariupoli titkos NATO központról, laborokról, tisztekről kibeszélnek? Szóval már mutattak példát saját katonák szándékos kinyírására, sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!