Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Macron szerint nem szabad félnie a franciáknak, de azért elmondta, kire kéne szavazni, hogy ne legyen katasztrófa

2024. június 22. 19:00

Emmanuel Macron francia elnök a közelgő törvényhozási választások előtt a szélsőségek elleni szavazásra buzdította a franciákat.

2024. június 22. 19:00
French President Macron Hosts Portugal's Prime Minister

Kép forrása: Chesnot/Getty Images

Az európai parlamenti választásokon elszenvedett vereséget követően Emmanuel Macron feloszlatta a parlamentet és előrehozott választásokat írt ki június 30-ra és július 7-re (kétfordulós a választás).  A közvélemény-kutatásokban vezető párt a Marine Le Pen által vezetett Nemzeti Tömörülés, amely várhatóan 250-300 mandátumot szerez majd az 577 fős nemzeti parlamentben. Macron hangsúlyozta a felelős szavazás fontosságát, és jelezte, hogy az eredménytől függetlenül nem fog lemondani.

Ezt is ajánljuk a témában

Macron péntek este az Élysée-palota udvarán a Zene Ünnepe alkalmából rendezett koncerten elmondta, az európai parlamenti választásokon súlyos vereséget szenvedett, ami „nagyon sokba került” neki, de azt is elmondta az államfő, hogy „nem szabad félnünk”, írta meg az Index.

A közelgő válaztások legnagyobb esélyese a Nemzeti Tömörülés, amely komoly aggodalommal tölti el a francia közvéleményt. Az esélyei nem jók a Macron pártjának, a Reneszánsznak, a felmérések szerint 70-120 képviselővel fognak végezni a választásokon. A második legnagyobb erő az Új Népfront nevű baloldali összefogás, 160-210 képviselőre számíthat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Vannak olyan szélsőségek, amelyeket nem hagyhatunk szó nélkül!” 

– mondta a francia államfő, majd hozzátette: „Most felelősségteljesen kell viselkednünk”.  

Macron népszerűtlensége komoly problémákat okoz pártjának, a Reneszánsznak, akik próbálják minimalizálni az elnök megjelenéseit a kampányban.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisemgy
2024. június 24. 19:58
Alitól meg Mohamedtől kellene félnetek vakegér, nem a francia Le Penéktől
Patika
2024. június 23. 01:37
Kiután jól befossattad őket, szavaztass a kampós orrú keresztbefésült kopasz kis francia zsidó törpére.
namégmitnem
2024. június 22. 23:27
'A közelgő választások legnagyobb esélyese a Nemzeti Tömörülés, amely komoly aggodalommal tölti el a francia közvéleményt." Hehe. Olyannyira komoly aggodalommal tölti el,, hogy a FRANCIA KÖZVÉLEMÉNY, amely - a világ minden "közvéleményéhez" hasonlóan - a választópolgárok akaratán keresztül nyilvánul meg, az RN-t a gall politikai paletta LEGJELENTŐSEBB PÁRTJÁVÁ emelte. Felettébb érdekes hát ez a "közvélemény": először imponáló szavazattöbbséggel voksol egy párt mellett, majd rövid idő múltán "komoly aggodalommal" viseltetik iránta:P No, ki itt a beszámíthatatlan? Az ingatag, hisztis "közvélemény", vagy az elemző, aki a cikket írta?!
5m007h 0p3ra70r
2024. június 22. 23:07
Nna, akkor. “Ne féljetek” - pipa. Még kell a - “hatalom a népé”. És a “Nép pártján”. Aztán ez is mehet a többihez a levesbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!