Kibertámadás: A TikTok és a CNN fiókját is feltörték

2024. június 05. 08:18

A TikTok mellett több nagy márka és híresség fiókját is feltörték.

2024. június 05. 08:18
US And EU Ban TikTok From Staff Mobile Devices

Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

A napokban összehangolt kibertámadást érte a TikTok-ot. A támadás több nagy márkát és hírességet is célba vett, többek között a CNN profilját is feltörték. A TikTok mögött álló ByteDance kínai vállalat közölte, hogy csak kevés fiókot érintett a támadás, és hogy jelenleg is együttműködnek az érintett felhasználókkal ezek helyreállításában – írta meg a BBC

A kérdés, hogy a támadás miatt csorbát szenved-e a cégek megbízhatóságába vetett hit. A TikTok nem osztott meg további részleteket a kibertámadás elkövetőiről, illetve arról sem nyilatkoztak, hogy az akciót hogyan hajthatták végre.

Szorosan együttműködünk a CNN-nel a fiókhoz való hozzáférés helyreállítása és a fiókjuk további védelmét szolgáló fokozott biztonsági intézkedések bevezetése érdekében 

– ennyit főzött hozzá az esethez a TikTok szóvivője. Hozzátette, hogy továbbra is „elkötelezettek a platform integritásának fenntartása mellett, és továbbra is figyelni fogják a nem hiteles tevékenységeket”.

Chinese Ownership Of TikTok Under Scrutiny Of U.S. Lawmakers, As Congress To Vote On Bill To Force Sale Of The Social Media App
(Photo Illustration by Michael M. Santiago/Getty Images)

Paris Hilton megúszta

A kínai videómegosztó közölte, hogy a hekkerek Paris Hilton fiókját is célba vették, de az végül nem került veszélybe. A valóságshow-sztárnak jelenleg több mint 10 millió követője van a TikTok-on, és aktív felhasználója a platformnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2024. június 05. 12:04
Meg a magyar külügyminisztériumét is feltörték 2 éve, és minden adatot elloptak. Valahogy abból mégsincs hír mandikám… Ja mert oroszok voltak, akiktől az eset után ecsetfej Petike még kitüntetést is átvett.
NeMá
2024. június 05. 09:24
Kamu helyre ne írd be a jelszavad!
Kétes
2024. június 05. 09:01
Semmi baj! A libai Torkos Trollok (Locomotive, szintetikus) a helyükön! Kaffogó Balázs a 444 rendíthetetlen újságírója már úton van és hamarosan lemondásra szólítja fel a CNN és a TikTok külügyminiszterét. Erős felütéssel kezd. A válaszok nem érdeklik. Csak kaffog, kaffog ahogyan annak idején Mester Ákos tanította a libsi tanoncoknak.
Locomotive
2024. június 05. 08:49
Ki a faszt érdekel, köcsög mandiner :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!