Svájc
ÉLŐ
Olaszország

Kezdődik a puccs? – „Szabálytalan csapatmozgásokról” számolt be a bolíviai elnök

2024. június 26. 23:11

„Tiszteletben kell tartani a demokráciát” – írta az államfő az X közösségi portálon.

2024. június 26. 23:11
null

Nyitókép:AIZAR RALDES / AFP

„Elítéljük a bolíviai hadsereg egyes egységeinek szabálytalan csapatmozgását. Tiszteletben kell tartani a demokráciát” – írta az államfő az X közösségi portálon.  

Evo Morales volt elnök (2006-2019) az X-en azt írta, hogy „államcsíny készül”.  

A Reuters brit hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy egy harckocsi áttörte a bejáratot, és katonák hatoltak be az épületbe.  

„A fegyveres erők három vezetője azért jött, hogy kifejezze a megdöbbenésünket. Új kormány lesz, változnak dolgok, de az országunk nem folytathatja így tovább” – mondta Juan José Zuniga tábornok, a hadsereg leváltott főparancsnoka egy helyi televízióban.  

Morales, aki nyilvánosan szakított Arcéval, bár mindketten ugyanahhoz a szocialista mozgalomhoz tartoznak, bejelentette támogatói nemzeti mozgósítását a demokrácia helyreállítása céljából.  

A volt elnök leszögezte: nem engedik meg, hogy a fegyveres erők megsértsék a demokráciát, és megfélemlítsék a népet.

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makrancos-kata
2024. június 27. 06:10
Ilyenkor az szokott történni, hogy a konzervatív hadtest legyőzi a liberális hadtestet, vagy fordítva, aztán a győztes 4-5 évig gebinben árulja a jogszabályokat és az országot. A játék alapvető eleme, hogy a konzervatívok és a liberálisok időnként helyet cseréljenek.
EX_Terminator
2024. június 27. 05:59
A liberális tetűfészkekben is ezt kellene...
gebsi1
2024. június 27. 04:50
A demokráciának melyik része lenne a Tóásó ügy? Az a jó ebben a demokrácia nevű izében, hogy mindig az határozza meg akinek a hatalom éppen a kezében van. Szokott lenni olyan is hogy egy országban két, három demokrácia van érvényben.
pandalala
2024. június 27. 00:46
Rózsa-Flores Eduardo tudna mesélni .... Tóásó Elődnek is közvetlen információi vannak az ottani "demokráciáról" ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!