Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kész szerencse, hogy az euroatalanti kapcsolatok véletlenül sem az 'erősebb kutya' elvén alapulnak

2024. június 17. 08:00

Képzeljük el Pressman amerikai nagykövet arcát, ha a parlament elfogadna egy törvényt a tiltott diplomáciai tevékenységről.

2024. június 17. 08:00
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Fotó: David Pressman X-oldala

„A magyar jogállamiság és hibrid demokrácia miatt aggódó Kim Lane Scheppele szerint meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy Donald Trump jr. magánszemélyként megpróbálhatta-e befolyásolni az amerikai külpolitikát azzal, hogy a magyar vezetőkkel tárgyalt. Az 1799-ben elfogadott Act Logan ugyanis kimondja: »Amerikai állampolgárok az Egyesült Államok felhatalmazása nélkül, közvetlenül vagy közvetve nem folytathatnak bármilyen levelezést vagy érintkezést bármely külföldi kormánnyal vagy annak bármely tisztviselőjével vagy ügynökével, azzal a szándékkal, hogy befolyásolják bármely külföldi kormány intézkedéseit vagy magatartását, amikor konfliktushelyzetekről van szó«. Remek. 

Most képzeljük el, hogy a magyar parlament elfogad egy törvényt a tiltott diplomáciai tevékenységről, ahol kimondja, »Magyar állampolgárok Magyarország felhatalmazása nélkül, közvetlenül vagy közvetve nem folytathatnak bármilyen levelezést vagy érintkezést bármely külföldi kormánnyal vagy annak bármely tisztviselőjével vagy ügynökével, azzal a szándékkal, hogy befolyásolják bármely külföldi kormány intézkedéseit vagy magatartását, amikor konfliktushelyzetekről van szó« és képzeljük hozzá David Pressman amerikai nagykövet arcát. Kész szerencse, hogy az euroatalanti kapcsolatok a közös értékeken és még véletlenül sem az 'erősebb kutya' elvén alapulnak.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 18. 15:51 Szerkesztve
A követ egy koordinátor. Hol vacsora, hol egyéb. A háttérben ugyan, de ha figyelünk, a szemünk előtt gördül a szcenárió. 2023. Talpra magyarok, Gulyás Márton Amerikában, 2024. bal portál jogászkörből kapott hírt dob be: kegyelmi balhé indul, Varga Judit férje megvilágosul és ezt a Partizánban tudatja a jónéppel, az internetes média beindul. Tüntetések a vacsoravendégek szereplésével. Valami előregyártott párt a ködből. Stb. stb. Mindehhez rengeteg pénz és háttér szervezésc. A 2026-os visszaszámlálás elinult, arról szól az egész. Majdan durvulni fognak a dolgok.
kir2vik
2024. június 18. 12:05
Olyan édes mosolya van Mrs Pressmannak.
masikhozzaszolo
2024. június 17. 21:50 Szerkesztve
Van egy olyan kormányálláspont, hogy az országunkon keresztül ugye nem szállítunk sem a földön-vizen-levegőben sapkát az ukránoknak. Aztán, talán a hideg miatt Romuluszt menesztették, mert az Időkép a francia helikoptereket lebuktatta. És bukott vele Romulusz. Enyhült a helyzet szerintem, mert már megvan a mód, hogy a civil Flightradarról el lehet pusztítani a repülőket, és ne nézegesse a civil. Azt hallom, hogy éjszaka dübörög az ég, valószínűleg nehezek a sapkák, nem mennek fel, nem dobják olyan magasra, 8-10 ezer méterre, ahol az utasszállítók teljesen hangtalanul járnak. Én bizony nem hiszem, hogy nem engedünk át Nato teherszállítókat. Az lehet, hogy formailag románokhoz, lengyelekhez mennek. Gondolom tankolni, és onnan tovább.
google-2
2024. június 17. 16:27
Más szemében a szálkát keresi ez a Kim Lane Sheppele, de az ő látását egy egész gerenda akadályozza. Mondjuk ez őt nem zavarja, hisz azt hiszi, hülyékhez beszél. Mi köze hozzánk egyébként?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!