Keményen üzent Brüsszelnek Magyaroszággal kapcsolatban az Osztrák Szabadságpárt (VIDEÓ)

2024. június 20. 17:39

Az Európai Uniónak meg kellene köszönnie Magyarországnak, hogy Brüsszel helyett is megvédi Európát az illegális migránsok tömegétől – véli az FPÖ.

2024. június 20. 17:39
null

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto via AFP

Ez egy újabb jogtalan beavatkozás egy uniós tagállam nemzeti szuverenitásába”reagált az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arra, hogy Brüsszel 200 millió eurós büntetést szabott ki Magyarországnak a menekültügyi politikája miatt.

Ahelyett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormányának korlátozó bevándorláspolitikáját vennék példának, az uniós elit egy teljesen abszurd joghatóságot használ fel megfélemlítésre és zsarolásra. A brüsszeli buborék valójában nem az illegális tömeges bevándorlást akarja megállítani, hanem csupán a humanizmus hamis fogalmaival akarja menedzselni azt” – fogalmazott Christian Hafenecker FPÖ-főtitkár, aki egyben az osztrák-magyar parlamenti frakció elnöke is. 

Nem tetszik nekik, hogy a magyar kormány hadat üzen az illegális tömeges bevándorlásnak, a nemzeti identitás megőrzését helyezi előtérbe, és nem csatlakozik az orosz–ukrán háború felelőtlen eszkalációjához”

– hangsúlyozta a politikus. 

„A brüsszeli bürokratáknak csak az érdeke, hogy megdorgáljanak egy nekik nem tetsző kormányt, amely a saját népének érdekeit helyezi előtérbe. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Ausztriának is hasonlóan fájdalmas élménye volt 2000-ben, amikor egy liberális kormány miatt uniós szankciókat vezettek be” — tette hozzá. 

Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt európai szóvivője elmondta, hogy Brüsszelnek a büntetések helyett köszönetet kellene mondjon Magyaroszágnak, amiért védelmezi Európát az illegális migrációtól.

„A kölcsönös tisztelet helyett azonban évek óta kritikák záporoznak a brüsszeli moralisták részéről, akik nem hagynak ki egy alkalmat sem, hogy egy szuverén tagállamot ostorozzanak, amely nem hajlandó kritika nélkül támogatni Brüsszel baloldali globalista programját. A vezetése alatt az Európai Bizottság lenyűgözően bizonyította kudarcát a migráció területén, újabb és újabb negatív menekültügyi rekordokkal. Ezért minden eszközzel meg kell akadályozni az újraválasztását, mert ellenkező esetben elkerülhetetlenek a további konfliktusok a tagállamokkal. Ehelyett olyan uniós bizottsági elnökre van szükségünk, aki végre biztosítja a biztonságot” – emelte ki a szóvivő. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syndicalist-Cat
2024. június 21. 00:32
Orbán miért nem csatlakozik az ID hez?
falcatus-2
2024. június 20. 21:17
"Keményen üzent Brüsszelnek Magyaroszággal kapcsolatban az Osztrák Szabadságpárt..." Mostantól erősen kerüljék el Ibizát
szerintem-4
2024. június 20. 21:13
A Fidesznek az ID frakcióhoz kellene csatlakozni, akinek tagja az a párt is melynek képviselője ezt a nyilatkozatot tette. Vegyük tudomásul, hogy ezek a mi szövetségeseink, és azt is, hogy a többi frakció az EP-ben (az ECR-t is beleértve) sajnos már ellenségünk.
Beszélgető
2024. június 20. 19:48
De kár, hogy ezek a szavak nem tudják áttörni a fonerlejjen féle szarhalmok irodájának hangszigetelését... Azok még mindig azt mantrázzák, hogy mi vagyunk a fasiszták, mert nem akarunk migránsok mocskos kezétől elveszni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!