Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Isztambulban idén sem engedik megrendezni a Pride parádét

2024. június 30. 19:29

A tavalyi felvonuláson, amelyet a tiltás ellenére tartottak meg, több tucat letartóztatás történt.

2024. június 30. 19:29
null

Nyitókép: KEMAL ASLAN / AFP

Isztambul kormányzója ismét megtiltotta, hogy melegfelvonulást tartsanak Törökország legnagyobb városában – írja a Deutsche Welle. A kormányzó úgy indokolt, „illegális csoportok” akartak engedély nélkül tiltakozó felvonulást tartani.

A kormányzó hivatala közölte, hogy a központi Taksim tér környékét lezárták a forgalom elől, és a gyalogosforgalmat ellenőrzik.

A tavalyi felvonuláson, amelyet a tiltás ellenére tartottak meg, több letartóztatás történt – idézte fel a német hírportál. A Deutsche Welle a hírt úgy kommentálta, „a törökországi LMBTQ+ emberek a rendszeres gúny céltáblájává váltak Recep Tayyip Erdogan elnök számára”.
 

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. július 01. 22:53 Szerkesztve
A vétótlan köpcös geci csicska és zsideszes bandája gyáva ahhoz, hogy a deviáns buzeránsokat kitiltsa a városainkból, védve a normális többséget. A cionista zsidesz nem a buzik, nem cigánybűnözés, nem a zsidó gyarmatositás, hanem a magyarok ellen harcol. Nem azt kell figyelni, amit hazudozik a cionista zsideszes banda, hanem azt, amit csinál.
remi
2024. július 01. 15:44
Igazából Isztambulban nincs igény buziprájdra. Akik ezt minden évben provokációs célra felhasználják azok általában politikai hatalomra törő külföldiek, jellemzően persze a fejlettnyugati (tizenmilliós) török diaszpóra tagjai. A tavaly letartóztatott söpredék nagy többsége pl. német útlevelet lobogtatott. Ez nyilván az idén is ugyanúgy lesz.
levi87
2024. július 01. 14:04
Kevés normális országok egyike Törökország.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. július 01. 07:35
Helyes, takarodjanak Izraelbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!