Így lehet harcolni a veszélyes magyarellenesekkel Romániában

2024. június 03. 16:12

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke beszélt a valós veszélyről.

2024. június 03. 16:12

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy tovább emelkedett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által beterjesztett európai parlamenti jelöltlista támogatottsága az INSCOP közvélemény-kutató legfrissebb, kedden ismertetett felmérése szerint. A News.ro hírportál által megrendelt, május 20-25. között telefonos módszerrel végzett felmérés szerint a pártpreferenciájukat megjelölő válaszadók 6 százaléka jelezte azt, hogy a – két kisebb magyar párt jelöltjeivel kiegészült – „magyar összefogás” listájára adná voksát az EP-választáson.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a választások előtt interjút adott a Krónikának.

Egyre népszerűbb a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR)

A beszélgetés során kiemelt téma volt a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) népszerűségének a növekedése is. „Biztosan előretörnek a korábbi választásokhoz képest, mert akármilyen eredményt érnek el, az a nullához képest több. Az EP-ben erős képviselőcsoportjuk lesz, biztosan ott lesznek a megyei önkormányzatok többségében, és kevés olyan nagy település lesz, ahová ne kerülnének be.

Vagyis beviszik azt a gyűlöletet, megosztottságot, magyarellenességet és mindenféle szélsőséges attitűdöt, amit eddig a bukaresti parlamentben láttunk.

Ez pedig veszély a magyarokra, az országra, mert ők olyan ideológiát tartanak irányadónak, amit a legionáriusok a húszas-harmincas években, olyan alapokra építik a pártot, a narratíváikat, amely a gyűlöletre, a másság totális elutasítására, a magyarellenességre vonatkozik” – fejtette ki a véleményét Kelemen Hunor.

Egyszerű a megoldás

Mi azt mondjuk, hogy a magyarellenesek ellen sok magyar szavazattal lehet harcolni a politikában.

Azért kell sok magyar szavazat, hogy meg tudjuk védeni magunkat az önkormányzatokban, az EP-ben” – véli az RMDSZ elnöke.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. június 03. 22:54
Letílttottátok a linkek elhelyezését a kommentekben. Sértítek a szólás-szabadságomat. NEM MEGYEK EL SZAVAZNI.
viharokk-2
2024. június 03. 17:39
Ideje lenne valami maradandót is fel mutatni!!! A mellé beszélés még működik, de már nem hatekony. Fogy az erdélyi magyarság!!! De nem csoda, ilyen politikai háttérrel amivel az rmdsz rendelkezik, lásd d Borboly Csaba, Biró Barna Botond, na meg a nagy kutyák Bukarestben.... Menekülni kell ebből az országból!!! Minél hamarabb!!!
konfucius
2024. június 03. 17:20
Nem harcolni kell velük, hanem egyik magyar gyereket szülni a másik után, magyar iskolába adva magyarnak nevelni.
alexandrosz-2
2024. június 03. 17:16
Eltelt 33 év és ti soha, sehol semmit nem védtetek meg a hatalmatokon túl, neptunos román kollaboránsok. Szart se értek, pedig minden tetves olhá mocsokkal összefeküdtetek némi koncért cserébe. végetek van, sajnos a kinti magyarságnak is. A vétótlan köpcös geci boldog. Halad az antimagyar zsidó térfoglalás a Kárpát-medencében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!