Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hoppá: Medvegyev letartóztatását kéri az egyik Soros-szervezet

2024. június 08. 16:17

Medvegyev korábban az X-en fenyegette meg George Clooney amerikai színészt, mondván, az orosz újságírók „előbb fogják őt megatalálni”.

2024. június 08. 16:17

Fotó: Yekaterina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP

A RIA Novosztyi orosz hírportál szerint Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai és a több nyugati ország külügyminisztériuma által finanszírozott Nemzetközi Emberi Jogi Szövetség a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyészi hivatalától

elfogatóparancsot kér Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Alekszej Gromov, az elnöki adminisztráció helyettes vezetője és több orosz újságíró ellen.

Anna Neistat emberi jogi aktivista, a Clooney Alapítvány Docket projektjének jogi ügyekért felelős igazgatója úgy nyilatkozott:

a szervezet zárt körű elfogatóparancs kiadását kéri az Európában tartózkodó orosz újságírók ellen. 

Dmitrij Medvegyev korábban az X-en fenyegette meg George Clooney amerikai színészt, miszerint az orosz újságírók „előbb megtalálják őt, mert nagyon figyelmesek és jól képzettek”. Később az orosz hírportál szerint George Clooney maga is kifejtette, hogy a szervezet, amelynek „nagy múltja van az újságírók védelmében”

soha nem fog büntetőeljárást indítani ellenük.

A civil szervezet közleménye szerint a FIDH fellebbezést küldött az NBB ügyészségének, amelyben az emberijog-védők felhívják a bíróság figyelmét az orosz médiában használt gyűlöletbeszéd bűncselekményi jellegére, a fellebbezés célja, hogy az ügyészség tovább vizsgálja ezeket a bűncselekményeket, és nemzetközi elfogatóparancsot kérjen.

A fellebbezést Dmitrij Medvegyev és Alekszej Gromov mellett Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnya médiacsoport főigazgatója, Margarita Szimonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője, Vlagyimir Szolovjov és Szergej Kljucsenkov újságírók ellen nyújtották be. A közlemény szerint a FIDH mellett számos ukrajnai szervezet, valamint „egy meg nem nevezett orosz civil szervezet” is elküldte ezt a felhívást.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 25. 16:30
Georgina Clooneytovát meg kábítószer fogyasztásért birtoklásért és nagy nyilvánosan elkövetett sikeres rábírásért kellene halálra ítélni a Nesspresszós zsidóperben.
alenka
2024. június 25. 14:58
Kedvelem Medvedevet ... Vajon merre, hol, mikor és miként tartóztatnák le és mellesleg kik is????...nyomorult Európa...meg USA....
Ma is bukik a Zorbán...
2024. június 09. 07:04 Szerkesztve
A Mandiner miért említi az elvetemült Soros-ügynököket "emberi jogi aktivista" néven? Hiszen ezek köztudottan az embertelenség, pszichopata gonoszság pribékjei. Akik a gazdájuktól hatalmas vérdíjakat kapnak alávaló tevékenységükért. Csak nézzül meg: hány százezer ember halt meg Ukrajnában Soros és embereinek gyűlölködése miatt is?
elmkov
2024. június 09. 02:55
Medvegyev minden szava igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!