Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Hont szerint a független sajtó csak a tényektől független

2024. június 03. 10:07

„Egyes források már eleve úgy közölték a hírt, hogy iszlamista támadás történt” – írta a publicista.

2024. június 03. 10:07

Nyitókép: Thomas Frey, Getty Images

A Mandiner pénteken beszámolt róla, hogy több embert megkéseltek pénteken fél tizenkettőkor a délnyugat-németországi Mannheim városának egyik terén. Vasárnap az is kiderült, hogy belehalt sérüléseibe az a rendőr, aki a héten a németországi Mannheimben történt késes támadásban súlyosan megsebesült.

Az elkövetőt lövésekkel állították meg, egyelőre nincs kihallgatható állapotban, több sajtóforrás azonban úgy tudja, hogy egy 25 éves afgán férfiról van szó.

Az elkövető indítéka továbbra sem világos. Annyit tudni róla, hogy Afganisztánban született és 2014-ben érkezett fiatalkorúként Németországba. A férfi, aki eddig nem volt ismert a hatóságok előtt, feleségével és két gyerekével a hesseni Heppenheimben élt.

Hont András is reagált

„Hát, izé. Az mintha lemaradt volna, hogy a merénylő éppenséggel a (szélső)jobboldali tüntetőkre támadt rá. Egyes források már eleve úgy közölték a hírt, hogy iszlamista támadás történt” – reagált a történtekre Hont András a Facebook-oldalán.

A publicista szerint „ezt biztosan nem tudhatjuk, mivel a támadó nincs kihallgatható állapotban,

de az mindenesetre gyanúra ad okot, hogy afgán állampolgár, és csak 10 éve él Németországban”.

„Ettől még több mint helytelen olyan muszlimokkal szembeni hangulatkeltésre használni, akik nem támadnak sem tüntetőkre, sem rendőrökre, de még ennél is hajmeresztőbb a hírt pontosan az ellenkezőjeként tálalni. Nem is tudom, mi lenne velünk, ha nem volna független média” – írta Hont András.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hont András

Facebook

Idézőjel

Az mintha lemaradt volna, hogy a merénylő éppenséggel a (szélső)jobboldali tüntetőkre támadt rá.

***

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-97
2024. június 23. 20:55
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­p­u­­­n­­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Robert-N
2024. június 03. 18:33 Szerkesztve
Ezekiel2517 2024. június 03. 17:46 Abdullah a késeléssel tulajdonképpen igazolta a róluk alkotott sztereotípiákat... ----------- Hát igen. Nyilván a korrektség jegyében kellett eltűntetni az esetről készült felvételt. Mondjuk én elmentettem.
Ezekiel2517
2024. június 03. 17:46
Abdullah a késeléssel tulajdonképpen igazolta a róluk alkotott sztereotípiákat...
Mátyás01
2024. június 03. 15:30
"egy iszlamista támadásról volt szó, ahol Michael Stürzenberger német jobboldali politikai aktivistát késelték meg, majd a rendőr a megszúrt politikust (!) próbálta "ártalmatlanná" tenni, eközben szúrta meg őt is a terrorista." A rendőr mindenképpen Darwin díjat érdemel, de lassan egész Nyugat-Európa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!