Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Hogyan készüljünk fel az európai hőhullámra, ha külföldön nyaralunk?

2024. június 27. 17:39

A célországok helyi hatóságai figyelmeztetik a lakosokat és turistákat a kánikula veszélyeire, és arra ösztönzik, hogy kerüljék a szabadtéri tevékenységeket a legmelegebb órákban. A megfelelő ruházat, elegendő víz fogyasztása és árnyékos helyeken való tartózkodás elengedhetetlen.

2024. június 27. 17:39
Summer by the sea

Kép forrása: Stefan Sauer/picture alliance via Getty Images

Az európai hőhullám egyre több halálos áldozatot követel, különösen a déli országokban, mint Görögország, Olaszország és Spanyolország, írja a mindmegette.hu

A helyi hatóságok folyamatosan figyelmeztetik a lakosokat és turistákat a kánikula veszélyeire. A turisták gyakran a tengerparton keresnek enyhülést, ám idén nyáron több tragédia is beárnyékolja a pihenést, különösen Görögországban, ahol legalább öt turista vesztette életét a hőség miatt. Az extrém meleg miatt a hatóságok megrövidítették a nevezetességek látogatási idejét, és a turistákat arra ösztönzik, hogy inkább árnyékos helyeken tartózkodjanak.

Ezt is ajánljuk a témában

A szakértők szerint a klímaváltozás hatásai miatt változtatni kell az utazási szokásokon, különösen nyáron, nagyobb figyelmet kell szentelni a folyamatos hidratálásnak és a pihenésnek.

Fontos, hogy rugalmasan tervezzük meg a programokat, kerüljük a szabadtéri tevékenységeket a legmelegebb órákban, és mindig legyen nálunk elegendő víz, emeli ki a cikk. 

A megfelelő ruházat, fényvédelem és a magas víztartalmú ételek fogyasztása segíthet a hőség elviselésében. A portál hozátette, időjárási körülményekhez alkalmazkodva biztonságosabbá és élvezetesebbé tehetjük nyaralásunkat.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antal-2
2024. június 28. 15:30
8 liter sör.
sexykitty-101
2024. június 28. 13:02
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­­k­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 28. 13:00
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
takasheel
2024. június 27. 21:56
Elmondom, sehogy. Maradjon mindenki otthon, aztán próbálkozzon hűsölni, amint az lehetőségeitől telik. Kellemesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!