Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Tragédia: már több magyar áldozata is van a görögországi extrém időjárásnak

2024. június 23. 09:28

Egy 59 éves nő holttestét egy gyerek találta meg a tengerben még szerdán, csütörtökön pedig egy középkorú magyar férfi is a vízben lett rosszul.

2024. június 23. 09:28
Death toll from wildfires in Greece rises to 4

Nyitókép: Tatiana Bolari / AFP

Huszonnégy óra alatt két magyar turista is meghalt a Thesszalonikihez közeli turistaparadicsomban a napok óta tomboló kánikulában – számolt be róla a TV2 Tények című műsora.

Egy 59 éves nő holttestét egy gyerek találta meg a tengerben még szerdán, csütörtökön pedig egy középkorú magyar férfi is a vízben lett rosszul. 

Az áldozatok közül egy középkorú magyar férfi hirtelen rosszul lett a tengerben, és már nem tudták megmenteni az életét. Egy szemtanú a Tényeknek elmondta, hogy a mentősök csaknem fél órán át küzdöttek a turista életéért a parton, de hiába.

Fél óra elteltével a nyaralók, látva az újraélesztés sikertelenségét, fokozatosan hagyták el a partot.

A másik áldozat egy 59 éves magyar nő volt, akinek holttestére egy gyerek talált rá szerdán. A lánya szerint anyja tudott úszni és nem volt szívbetegsége.

Minderről a Tények számolt be:

Mindeközben  tudósok vizsgálják  a Görögországban szerencsétlenül járt turisták halálának okát, és szinte biztosak abban, hogy a szélsőséges hőség nagy szerepet játszott a végzetesnek bizonyuló túrákban.

A szélsőséges időjárás hatására erdőtüzek is pusztítanak az országban,

a legutóbbi kivételes, jachtos tűzesetről ebben a cikkünkben olvashatnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. június 23. 15:31
****************************************************************** * * MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! * * Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! * * ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! * * Haladóknak noviCSOKI ! * * KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! * * * * !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! * * ******************************************************************
Hyazinth
2024. június 23. 14:37
Ilyenkor az Antarktisz környékére kell menni. Ott se az igazi már, de még mindig hűvösebb az ájer.
I feel the earth move under my feet
2024. június 23. 14:10
Nyaralunk, ha beledöglünk is! Abüdösszencségit!
andris-923
2024. június 23. 14:02
Szerintem nem Görögországba kell ilyenkor nyaralni menni ! RIP Mi magyarok nem a 40 fokos hőséget bírjuk Alap esetben a 20-25 fok közt van a kellemes komfortérzetünk Ha ettől eltérünk akár csak 5 fokkal le ill. felfelé akkor vagy fázunk vagy melegünk van Én nem értem ezeket az embereket miért feszegetik ezeket a határokat! Egyébbként a görögök is napközben nyáron elbújnak Lehet hogy ők valamit tudnak a helyi viszonyokról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!