Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Hiába érkeznek a nyugati fegyverek az ukrajnai frontra, még mindig brutális az orosz fölény

2024. június 06. 08:22

Már használják a fronton azokat az amerikai lőszereket, amelyeket az amerikai Képviselőház csak több hónapos késéssel szavazott meg Ukrajna számára.

2024. június 06. 08:22
Ukraine Calls For UN Peacekeepers To Enforce Ceasefire After Withdrawal From Debaltseve

Nyitókép: Brendan Hoffman / Getty Images

A The Telegraph-nak nyilatkozott egy ukrán tüzér. Elmondása szerint bár lassan megérkeznek a nyugati fegyver és- lőszerállományok a frontra, az oroszok még mindig legalább ötszörös tüzérségi fölényben vannak.

Ha 10 lőszert elhasználunk, 50-et lőnek vissza

– mondta a tüzér a lapnak, hozzátéve, hogy hiába kapják meg az új lőszereket, ha a tüzérségi csövek már öregek és elhasználódtak.

A lap szerint már használják a fronton azokat az amerikai lőszereket, amelyeket az amerikai Képviselőház csak több hónapos késéssel szavazott meg Ukrajna számára.

Természetesen nagyon fájdalmas volt 2023 vége. Most már használhatjuk a tüzérséget. Nem lehet csak gyalogsággal harcolni

– nyilatkozta a lapnak egy másik katona.

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet szerdai jelentésében arról számolt be, hogy egy ukrán katona az észt ERR-nek elmondta, a nyugati lőszerek már elkezdtek beérkezni az ukrajnai frontra, de még nem nagy mennyiségben. Hozzátette, hogy az oroszoknak jelentős előnye van a lőszerek terén is.

Az ISW véleménye szerint az oroszok szeretnének jelentősebb eredményeket elérni, mielőtt még a nyugati fegyverek nagyobb mennyiségben megérkeznek a frontra.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2024. június 06. 12:19
Tommaso eltűnt! Azóta az ukik oldalán harcol! Közel a fordulat! :-))))))))))))))
piramis-2
2024. június 06. 09:52
Olyan kíváncsi lennék! Mi történne ha Kuba, Mexico vagy mondjuk Kanada csatlakozna egy kínai vagy orosz katonai tömbhöz? Ja de hát már láttunk ilyet! Akkor az AGRESSZOR USA kis híján atomháborút robbantott ki. Na! Ennyit Ukrajna NATO tagságáról.
billysparks
2024. június 06. 09:08
Hiába érkeznek a nyugati fegyverek az ukrajnai frontra, még mindig brutális az orosz fölény Hiába, az orosz gyalogsági ásónak nincs párja a világon!
johannluipigus
2024. június 06. 09:03
Nekünk az nem rossz, ha Oroszország Anyácska fölényben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!