Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hatalmas botrány az Adidasnál – a vezetőség több tagja is kenőpénzt fogadott el

2024. június 17. 08:09

Több millió eurós sikkasztással és vesztegetéssel vádolják a cég több vezető beosztású munkatársát.

2024. június 17. 08:09
Adidas To Sell Its Reebok Brand For Approximately. $2.5 Million

Nyitókép: Joe Raedle / Getty Images

A világhírű sportszergyártó újabb botrányba keveredett, miután kiszivárgott, hogy több felsővezetőt is kenőpénz elfogadásával vádolnak. Az eset a cég kínai leányvállalatánál történt, ahol belső vizsgálat indult az ügy tisztázása érdekében. Az Adidas szóvivője megerősítette, hogy vizsgálatok folynak az ügyben – írta meg a Financial Times.

Az első jelentések szerint

több millió eurós sikkasztással és vesztegetéssel vádolják a cég több vezető beosztású munkatársát.

Az Adidas vezetősége komolyan veszi az ügyet, és teljes körű vizsgálatot ígér a történtek felderítése érdekében. A Financial Times szerint az üggyel kapcsolatos első bejelentés egy belső visszaélés-ellenes rendszeren keresztül érkezett.

„Az ügy kivizsgálása jelenleg folyamatban van” – erősítette meg az Adidas szóvivője, aki ezen kívül nem kívánt további részleteket közölni az incidensről.

Egyelőre még nem tudni, hogy a botrány mekkora anyagi kárt fog okozni az Adidasnak. A lap értesülései szerint a cég munkatársai külső szolgáltatóktól fogadtak el kenőpénzt, ami súlyos visszaélést jelenthet a vállalat belső szabályzatai szerint. Egy másik forrás arról számolt be, hogy egy magas rangú vállalatvezető jelentős anyagi előnyökhöz juthatott a cég egyik beszállítójától.

Az Adidas egyik legfontosabb piaca Kína, így az eset egyaránt súlyos hatással lehet a vállalat reputációjára és üzleti kapcsolataira a régióban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
coyote-0
2024. június 17. 13:45
Aki mézzel dolgozik, megnyalja az ujját.
Reszelő Aladár
2024. június 17. 13:17
Korrupció csak Magyarországon létezik. Máshol ezt alkotmányos költségnek, személyes szponzorációnak, vagy vissza nem térítendő személyi juttatásnak, vagy csak szimplán lobbinak hívják. Különben is milyen kellemetlen lenne leírni, hogy a gyerekmunkások fizetését mentek meghúzni, hiszen a naponta 5 dolláros bérük a 150EUR-ért adott mezek és 300EUR-ért adott cipők korában kigazdálkodhatatlan.
galancza-2
2024. június 17. 12:33
Ez lehetetlen! Csak és kizárólag Magyarországon van korrupció, sehol máshol.A magyaron kívül minden nép becsületes és szent. Ja, nem.....Amúgy meg Zorbán lopik, meg Lölő is. Ráadásul még nácikok is. Hollandiában, Máltán , Szlovákiában maffia-korrupció-politikai összefonódás ügyekben kutató újságírókat, ügyvédeket gyilkoltak meg az utóbbi években, urszula fon der fájzer sokmilliárdos szerződáseket köt sms-ben,stb,stb,stb....
Theorba
2024. június 17. 10:28
És ugyan ki sikálta el Gattyán 19 MRD-os adócsalását? He?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!