Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Ez derült ki eddig Joe Biden fiáról a wilmingtoni perben

2024. június 06. 15:55

Zajlik Hunter Biden büntetőpere. Tiltott fegyvertartás miatt akár 25 évet is kaphat.

2024. június 06. 15:55
Maráczi Tamás

Nyitókép: Hunter Biden és felesége, Melissa Cohen Biden érkezik a wilmingtoni bíróságra 2024. június 4-én  / fotó: RYAN COLLERD / AFP

Joe Biden fia ellen a delaware-i Wilmingtonban folyik büntetőeljárás, azzal vádolják, hogy kábítószer-használat közben lőfegyvert birtokolt. A per érdekessége, hogy ez az első olyan büntetőeljárás az Egyesült Államok történetében, amely egy regnáló elnök gyermeke ellen zajlik.

A vád szerint Hunter Biden 2018. október 12-én 

tudatosan hazudott, amikor egy wilmingtoni fegyverüzletben revolvert és lőszert vásárolt, 

és a kötelező nyilatkozatban azt állította, hogy nem kábítószer-használó. Mivel kokain-fügő volt, a fegyvert 11 napig illegálisan birtokolta – azt elhunyt bátyjának özvegye dobta ki egy élelmiszerbolt szemetesébe, mert tartott attól, hogy Hunter esetleg anyag hatása alatt használná.

A perben szerdán tanúként hallgatták meg a vádlott akkori barátnőjét, aki azt állította: 

Hunter „kb. 20 percenként” crack kokaint szívott, amikor összejöttek. 

Zoe Kestan szerint a férfi folyamatosan fogyasztotta a kábítószert, „ahogy felkelt, már rá akart gyújtani", és a revolver vásárlása előtti hónapban a kaliforniai Malibuban napokig szemtanúja volt, hogy a szerrel élt Hunter Biden – ezt a tanú fotókkal is tudta bizonyítani.

Hunter Biden volt felesége, Kathleen Buhle – aki 1993 és 2017 között élt a férfival – szintén vallomást tett az esküdtek előtt: mint mondta, 2015-ben szerzett tudomást férje kábítószer-használatáról, és 

kérésére sem volt hajlandó rehabilitációra menni.

A vád tanúi között szerepelt Gordon Cleveland, az a fegyverbolti alkalmazott, aki 2018-ban eladta Bidennek a fegyvert. A férfi azt vallotta, hogy az adásvétel előtt arra kérte Bident, hogy a „valóságnak megfelelően" töltse ki az űrlapot.

Biden akár 25 év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják mindhárom vádpontban. 

A vádlott ártatlannak vallotta magát, a védelem azzal érvel, hogy a fegyver megvásárlásakor a férfi lábadozott a függőségéből. Az ügyészség pedig azt próbálja bebizonyítani, hogy Hunter Biden crack kokainnal élt, amikor a fegyvert megvette.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:03
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­­z­e­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
pipa89
2024. június 07. 07:50
Mi ez ahhoz képest, amit az apjával, Langleyvel Ukrajnában tett?! Semmi.
453682
2024. június 06. 21:23
Utána jöhet fauci, Janet Yellen visszamenőleg obama, busch stb... Ha már elkezdték a tisztogatást, ne végezzenek fél munkát.
mreinstand-2
2024. június 06. 20:02
Drogos hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!