Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Észak-Koreában nyilvánosan kivégeztek egy férfit, mert K-popot hallgatott

2024. június 28. 09:01

A férfi dél-koreai dalokat és filmeket fogyasztott és terjesztett, ez pedig sértette a 2020-ban elfogadott észak-koreai törvényeket.

2024. június 28. 09:01
Businessman listening music on rooftop

Nyitókép: RUNSTUDIO/Getty images

A Guardian értesülése szerint

az észak-koreai hatóságok egy 22 éves férfit nyilvánosan kivégeztek azért, mert dél-koreai filmeket nézett és K-pop zenét hallgatott, valamint terjesztett.

Az esetet a lap által ismertetett jelentés is megerősítette. A jelentés Phenjan azon erőfeszítéseit taglalja, hogy miként akarják megakadályozni a külföldi információk és kultúra behatolását az országba.

A lap által idézett dokumentum részletezi, hogyan végezték ki nyilvánosan a Dél-Hvanghe tartományból származó 22 éves fiatalembert.

A köztünk élő 1984

A férfi dél-koreai dalokat és filmeket fogyasztott és terjesztett, ez pedig sértette a 2020-ban elfogadott észak-koreai törvényeket. A kivégzésére 2022-ben került sor. A jelentés továbbá említést tesz más szigorításokról is, mint például a fehér ruhában történő esküvők tiltásáról, valamint napszemüveg viselésének korlátozásáról és borospohárból történő alkoholfogyasztásról, mivel ezek mind „dél-koreai szokásoknak” minősülnek.

A dokumentum szerint gyakran ellenőrzik a mobiltelefonokat is, hogy kiszűrjék „a dél-koreai hatású kifejezéseket”. Bár a két Korea ugyanazt a nyelvet beszéli, az 1950–53-as háború utáni megosztottság jelentős kulturális és ideológiai különbségeket eredményezett.

A K-pop betiltása része annak a kampánynak, melynek célja az észak-koreaiak védelme a nyugati kultúra „káros” hatásaival szemben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2024. június 29. 11:50
Én csak azt nem értem hogy nem tudja valami magányos partizán kilőni ezt a diktátort egy távcsöves puskával ?
sexykitty-101
2024. június 29. 08:05
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­­k­­­e­­l­­d­­ ­­a­ ­­s­z­­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 29. 08:04
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
sexykitty-101
2024. június 29. 08:03
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­k­­e­­l­­­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­e­x­i­­ ­p­­u­n­­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!