Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Hamarosan Ukrajnába érkezhetnek az észak-koreai katonák

2024. június 28. 07:40

Észak-Koreai katonák közvetlenül eddig nem vettek részt az ukrajnai háborúban. Ennek meglépése könnyen kiszélesítheti és új szintre emelheti a konfliktust.

2024. június 28. 07:40
North And South Korea Ease Military Tensions In The DMZ

Nyitókép: Jeon Heon-Kyun - Pool/Getty Images

Dél-koreai információk alapján reális forgatókönyvé válhat, hogy Phenjan katonákat fog küldeni Ukrajnába a következő hónapban. Az észak-koreai mérnökdandárok közül akár négyet is Donyeckbe vezényelhetnek, hogy segítsék az oroszokat az újjáépítési munkálatokban – írta meg a DeMorgen.

A múlt héten Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin stratégiai megállapodást írt alá, melynek alapján a két nemzet katonailag is támogatni fogja egymást.

Bár az régóta tudott, hogy Phenjan fegyverekkel és lőszerrel látja el Moszkvát, észak-koreai katonák közvetlenül eddig még nem vettek részt az ukrajnai háborúban. Ennek meglépése könnyen kiszélesítheti és új szintre emelheti a konfliktust. Egyes jelentések szerint 

Oroszország eddig akár 2 millió tüzérségi lövedéket is kaphatott Észak-Koreától.

A dél-koreai Csosun televízió arról számolt be, hogy a támogatás új szintre léphet a következő hónapban, amikor észak-koreai katonák érkeznek Donyeckbe. A phenjani katonák pontos szerepe egyelőre kérdéses.

Az amerikai hatóságok egyelőre nem tudták megerősíteni a dél-koreai híreket. Pat Ryder, a Pentagon szóvivője elmondta, hogy folyamatosan figyelik az észak-koreai csapatmozgásokat. Azt is hozzátette, hogy

Kim Dzsongunnak meg kell fontolnia, hogy katonáit elküldi-e Oroszország háborújába, ahol csak „ágyútöltelékek” lennének.

Az orosz hadsereg erősítésre szorul

Az Institute for the Study of War (ISW) szintén arról számolt be, hogy egyelőre nincs jele nagyobb mértékű észak-koreai katonai mozgósításnak. Ugyanakkor azt elismerték, hogy az orosz hadseregnek szüksége lenne az erősítésre, még akkor is, ha alapvetően csak támogató munkákat végeznének a koreaiak. Ha a logisztikai és egyéb feladatokat átvállalnák, már azzal is rengeteg orosz katona szabadulna fel, akik a frontvonalra utazhatnának.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. június 28. 21:19
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
palika-2020
2024. június 28. 21:11
Ha van eszuk, vissza se mennek, bar lehet mar nincs.
sexykitty-101
2024. június 28. 16:27
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­­­k­e­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­z­e­x­­­i­­ ­p­­­u­­­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 28. 16:26
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­i­ ­­p­u­n­­­c­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!