Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Érkezik a Messenger új funkciója

2024. június 12. 08:08

A vállalat minden hírverés nélkül, világszerte elérhetővé teszi az újítást minden felhasználó számára.

2024. június 12. 08:08
Social Media Applications

Nyitókép: Muhammed Selim Korkutata/Anadolu Agency/Getty Images

A Meta elindítja a Messenger új közösségi funkcióját, amely lehetővé teszi, hogy az akár 5000 felhasználót is tömörítő csoportos csevegések egy helyre kerüljenek. A vállalat minden hírverés nélkül, világszerte elérhetővé teszi az újítást minden felhasználó számára – írta meg az Index.

A Meta megerősítette a TechCrunchnak, hogy csendben bevezették a „Közösségek” (Communities) funkciót a Messengeren. Ez az új funkció a szervezetek, iskolák és egyéb privát csoportok számára kínál majd szervezettebb és strukturáltabb kommunikációs lehetőségeket.

A Meta már 2022-ben bevezette a „közösségeket” a WhatsAppon, és most a Messengert kívánja ezzel a lehetőséggel bővíteni. Céljuk, hogy ezáltal is megkülönböztessék magukat más üzenetküldő szolgáltatásoktól, például az iMessage-től. 

Az új funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül kapcsolódjanak másokhoz, hogy ahhoz Facebook-csoportra lenne szükségük.

Az új funkció lehetőséget ad arra, hogy az emberek dedikált tereket hozhassanak létre a valós idejű kommunikációhoz. A Közösségek több csoportos csevegést egy helyre tömörítenek, és minden közösség rendelkezik egy dedikált „home” térrel, ahol az adminisztrátorok frissítéseket és bejelentéseket oszthatnak majd meg. 

Bár a funkció hasonlít a WhatsApp közösségeihez, míg a WhatsAppon a telefonszám megadása szükséges a meghíváshoz, addig a Messengeren a közösségépítők a Facebook-barátok és azok ismerőseinek meghívásával növelhetik közösségeiket. Az új funkció világszerte minden felhasználó számára elérhetővé válik majd.

A Meta szerint akár 5000 ember is csatlakozhat egy közösséghez megosztható meghívókon keresztül.

***

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2024. június 12. 08:34
Tech hírek 2050-ből: BREAKING ! A mandiner.hu -n sikerült megoldani, hogy ne kelljen minden cikk megnyitása után belogolnia a felhasználónak, ha kommentelni akar ! Oh.. wait.. bocs.. mégsem..
cutcopy
2024. június 12. 08:13
Tehát titkos zárt szektákat is lehet majd ott működtetni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!