Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Elismerés érkezett Franciaországból: „A magyarok prioritása nem más, mint Magyarország”

2024. június 13. 10:44

Talán mégis számít, ha nem akarod a saját gyerekeidet hadba küldeni – írta a Boulevard Voltaire szerzője.

2024. június 13. 10:44
null

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Komoly sajtóvisszhangja volt a szerdai Orbán-Stoltenberg csúcsnak, melynek kapcsán a francia Boulevard Voltaire elismerően írt a magyar álláspontról a NATO-val való megegyezés kapcsán. A szerző kérdésként tette fel, lehet-e még ma Európában sem orosz-, sem ukránbarát álláspontot képviselni, és erre a bizonyítékot Magyarország szolgáltatta. Magyarország úgy véli, hogy az Atlanti Szövetség „háború felé tart”, és az ország „nem kér belőle”. „Nagyon világosan elmondtuk, hogy nem veszünk részt ilyen akciókban” – idézte a lap Szijjáró Péter magyar külügyminisztert, aki leszögezte, hogy hazánk nem vesz részt sem fegyverszállításban, sem képzésben, sem finanszírozásban.

„Lesznek progresszív elmék, akik azt mondják, hogy Orbán Putyin szolgája, hogy ez a háború a Jó és a Rossz között zajlik, Európa túlélése és inváziója között, és ilyen körülmények között nem szabad civakodnunk” – írta Arnaud Florac, a lap szerzője cikkében, majd úgy folytatta: 

Talán mégis számít, ha nem akarod a saját gyerekeidet hadba küldeni. Összességében: a magyarok prioritása nem más, mint Magyarország”.

A szerző kiemelte, hazánk nem hagyta magát elaltatni a nyugati hatalmak retorikájától, majd Stoltenberg és Orbán – anélkül, hogy egyik oldalról is tagadtak volna bármit – megegyezésre jutott. A szerző a magyar kiállást politikai bátorságnak nevezte.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­e­­­l­d­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­­i­­ ­p­­­u­n­­c­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Dunhill67
2024. június 13. 13:40
ez nem elismerés,baszki...ez a normális,épelméjű GONDOLKODÁS
Akitlosz
2024. június 13. 13:15
Újságírók. Moniteur 1815. Március 9. „Az emberevő elhagyta barlangját” Március 10. „A korzikai rém partra szállt” Március 11. „A tigris feltűnt Gapnál. A csapatok minden irányból előrenyomulnak, hogy megállítsák. A nyomorúságos kalandját a hegyek között bujkáló vándorként fejezi be." Március 12. „A szörnyeteg Grenoble-ban töltötte az éjszakát” Március 13. „A zsarnok átvonult Lyon városán. Félelem és terror veszi körül, ahol feltűnik." Március 18. „A bitorló ötven mérföldre jár Párizstól” Március 19. „Bonaparte erőltetett menetben nyomul előre, de lehetetlen, hogy elérje Párizst” Március 20. „Napóleon megjelent Párizs falai alatt” Március 21. „Napóleon császár megérkezett Fontainebleauba”. Március 22. „Ő Császári Felsége tegnap hű alattvalóinak hódolatától övezve elfoglalta székhelyét a Tuileriák palotában. Leírhatatlan az öröm."
ersa57
2024. június 13. 12:23
Na végre, vége a választásoknak és most már Orbánnak sem kell azzal riogatni a magyar anyákat, hogy az ukrán frontra viszik fiaikat. A NATO SOHASEM KÉRT ILYET,CSAK OLYAN KÖTELEZETTSÉGE VAN A TAGORSZÁGOKNAK, HA VALAMELYIK ÁLLAMOT KÍVÜLRŐL ÉRNE TÁMADÁS, AKKOR RÉSZT KELL VÁLLALNIA MINDEN TAGORSZÁGNAK AZ ADOTT TAGORSZÁG MEGVÉDÉSÉBEN. Kíváncsi lennék, ha Putyin valamelyik Balti-államot támadná meg, akkor is ilyen álláspontot képviselne O.V., vagy Ő CSAK AFRIKÁBA TUD MAGYAR KATONÁKAT KÜLDENI??!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!