Együtt táncoltak a német rendőrök az albánokkal, lengették az albán zászlót, mutogatták az albán sast, a szerbek teljesen kiborultak (VIDEÓ)

2024. június 20. 07:38

Az UEFA épp az albán sas miatt tiltott ki egy koszovói újságírót az Eb-ről.

2024. június 20. 07:38
null

Nyitókép: X-képernyőkép

Lelkes albán szurkolóknak sikerült meggyőznie két német rendőrt a horvát-albán meccs előtt, hogy táncoljanak velük, lengessék együtt az albán zászlót, de ezek mellett sikerült még az albán sast is elmutogatni a két rendőrrel – amire a szerbek nagyon kiakadtak.

Volt már gond az albán sasból ezen az Eb-n

Az UEFA épp azért vonta vissza a koszovói Arlind Sadiku újságíró médiaigazolványát, mert a szerbeket provokálta a nacionalista kézmozdulatokkal – írta meg a Reuters.

Mint ismeretes, a gesztus az albán nemzeti zászlón látható sast utánozza, ami egy bevett provokációs gesztus a szerb nacionalisták és a koszovói lakosság túlnyomó többségét alkotó albánok között.

Az 1990-es évek végi koszovói háborút követően Koszovó 2008-ban kikiáltotta függetlenségét Szerbiától. Szerbia azonban nem ismeri el Koszovót független államként.

 

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. június 20. 17:45
Mondjuk a szerbek szétbaszták őket 2. világháború alatt.
Beszélgető
2024. június 20. 09:09
Ostoba rendőr. Nem mondták neki, hogy az ott munkahely, nem pedig szórakozó? Valszleg kibasszák ezért.
Öreg Palóc
2024. június 20. 08:37
Nem helyes, de a buta, fiatal rendőr, biztos nem tudta mit jelent. Azt gondolhatta, hogy a tánc része. :) - és csak a Nőt utánozta. A közrendnek így a rendőrnek is jobb ha a szurkoló mulat és nem tombol. Persze megértem a rácokat is.
pipa89
2024. június 20. 08:05
Németországnak lőttek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!