Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Brüsszelben gyakorlatilag bevallották, politikai alapon osztogatnak büntetéseket

2024. június 17. 08:50

Ha a jobboldal nyer, Franciaországnak felelősséget kell vállalnia a liberális kormányzat által megszegett kötelezettségekért.

2024. június 17. 08:50
Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Pesti Srácok

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

„Gyakorlatilag a választási eredményhez kötötték brüsszeli tisztségviselők, hogy számíthat-e büntetésre Franciaország a költségvetési hiánycélok laza értelmezése miatt. A Politico cikkében brüsszeli tisztségviselőkre hivatkozva arról ír, hogy bár Franciaország eddig mindig megúszta a különböző eljárásokat és büntetéseket az EU-s kötelezettségek finoman szólva is laza értelmezésével, ennek most vége. Az Emannuel Macron vezette centrista-liberális tömb június 9-i bukását, illetve a Marine Le Pen- féle szuverenista Nemzeti Tömörülés előretörését követően ugyanis az országban előrehozott parlamenti választásokra kerül sor, amelynek a múlt heti eredmények alapján egyértelműen nem a baloldal az esélyese.

Brüsszelben pedig ennek megfelelően izzították is a kampányfenyegetéseket mondván, ha a jobboldal nyer, Franciaországnak felelősséget kell vállalnia a liberális kormányzat által megszegett kötelezettségekért. Persze ha esetleg mégis Macronék nyernek, talán mégis elnézőbb lehet Franciaországgal az Unió. Ismét. Mindeközben hazánk éppen múlt héten kapott ismét ideológiai alapú kritikát, és hozzá egy 200 millió eurós csekket Brüsszelből csupán azért, mert a kormányzat nem hajlandó illegális bevándorlókat intézményesen Magyarországon letelepíteni.”

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. június 18. 17:46
BÜDÖS KÖCSÖG PATKÁNYOK VAGYTOK ROHADJON MEG AZ UNIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KI KELL LÉPNI A TRÁGYÁBOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EX_Terminator
2024. június 17. 19:01
Na, pont ezért lesz brüsszelben alapos változás meg franciaországban is azt rettenetesen benézték hogy ezt el fogjuk nézni és a végtelenségig folytathatják a csuklóztatásunk.
kukasmacska
2024. június 17. 18:40
Nem "menekült" mert nem tudja és nem is akarja igazolni, hogy az. De ha menekült, akkor kérjen menedéket azon 2-3-7 ország valamelyikében, ahol áthaladt. Aki egyszer beteszi a lábát az EU-ba, akkor nagy valószínűséggel a büdös életben nem lehet innen kipenderíteni. Magyarország egyetlen háborúban álló - azaz nem biztonságos - országgal határos és ez Ukrajna, ahonnan viszonylag kevés harmadik világból származó ember érkezik. Ha valaki illegálisan akar bejutni egy országba, az bűncselekményt követ el és mióta köteles bármelyik ország beengedni bűnelkövetőket? Ausztráliát senki sem basztatja azzal, hogy csak azokat engedi be, akit megfelelőnek talál. Akit nem, azt kívül tartja. És ha szabálytalanul akar bejutni az illető és lebukik, soha többe nem kap második esélyt.
atti64
2024. június 17. 17:50
AZ UNIOT PATKÁNYOK IRÁNYITJÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MERKEL OTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!