Bizarr ötlet: QR-kódok kerülhetnek a sírkövekre Romániában

2024. június 06. 08:29

A QR-kód képeket és videókat is tartalmazhat.

2024. június 06. 08:29
Gravestones and statues in cemetery, close-up

Nyitókép: Edwin H Remsberg / Getty images

Két bukaresti diák QR-kódokat készít sírkövekre. A Soul Star csapatként ismert fiatal vállalkozók egy külföldi inspirációból merített ötletet adaptálnak Romániában – írta meg a G4 Media.

A fiatal vállalkozók olyan táblákat fejlesztettek ki, amelyeket a sírkövekre lehet rögzíteni, és amelyekbe QR-kódot gravíroznak. A QR-kód segítségével pedig elérhetővé válik egy fotó- és videógyűjtemény, amelyet a jogosult hozzátartozók tölthetnek meg tartalmakkal. Egy ilyen QR-kód ára Romániában 125 lej (körülbelül 1800 forint).

Jelenleg irodánk nincs, és alkalmazottunk sincs. Mindent mi intézünk, a QR-kódok generálásától és a táblák gravírozásától kezdve a rendelések kezeléséig és az ügyfélszolgálatig. A kezdeti befektetés visszafogott volt, a lemezek gravírozásához szükséges eszközök beszerzésére és az online platform fejlesztésére összpontosítottunk

 – mondják a fiatal vállalkozók a sajtónak.

A QR-kódok egyedi, személyre szabott elkészítésével kezdik a termelés folyamatát.

„Miután elkészítettük a kódot, alumínium- vagy PVC-lemezekre gravírozzuk. Az ügyfél megkapja a QR-kódot, és annak beolvasásával lehetősége van feltölteni a kívánt fényképeket és videókat. Így az emlékek hozzáférhetők lesznek és tartósan megmaradnak” – mutatnak rá a diákok.

A QR-kódok képek és videók tárolására is alkalmasak. A tervek szerint egy ilyen kód akár 100 médiafájlt is képes lesz eltárolni, ezzel biztosítva az ügyfelek legértékesebb emlékeinek megőrzését.

***

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2024. június 06. 12:30
QR kodhoz valami stabil oldalt is kell üzemeltetni, pár év múlva az örökös nem fizeti a szolgáltatásért mindenki 404 lesz!
I feel the earth move under my feet
2024. június 06. 12:23
Ja, tulajdonképpen az emberek zöme csak egy statisztikai adat.. egy BSOB
békalepcse2.0
2024. június 06. 09:15
Egy morbid vicc.. Részeg bele esik egy frissan ásott sírgödörbe. Kétségbeesetten kiabál segítségért. Arra megy egy másik részeg, kérleli húzza már ki mert már nagyon fázik. Szól a másik, úgy kell neked minek rúgtad le magadról a fődet...
békalepcse2.0
2024. június 06. 09:06
A mocskos románok ahhoz is értenek hogy a Magyar ősi halottakról ellopják a sírkövet és átfaragják. Ezzel is tüntetik szép csendesen a Magyarság múltját, létezésének bizonyítékait. Például a házsongárdi temetőben harapózott el ez a szokásuk már vagy húsz éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!