Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Betörtek Rishi Sunak házába

2024. június 26. 15:12

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy mi volt a birtokháborítók motivációja.

2024. június 26. 15:12
null

Nyitókép: Phil Noble / POOL / AFP

Négy embert őrizetbe vettek kedden, akiket azzal vádolnak, hogy betörtek Rishi Sunak brit miniszterelnök északkelet-angliai rezidenciájára. 

Az Észak-Yorkshire megyei rendőrség kedd esti tájékoztatása szerint az incidens a Kirby Sigston nevű faluban történt. Ezen a településen van Sunak választókerületi otthona, ahova a négy férfi behatolt.

A beszámoló szerint a rendőrök a riasztás után egy percen belül a helyszínen voltak 

és őrizetbe vették a londoni, boltoni, manchesteri, illetve chichesteri illetőségű birtokháborítókat, akiknek kihallgatása megkezdődött.

Az első rendőrségi ismertetésből

nem derül ki, hogy mi volt a négy ember szándéka a konzervatív párti kormányfő otthonában.

Tavaly nyáron négy környezetvédelmi aktivista mászott fel ugyanitt Sunak házának tetejére és transzparensekkel tiltakozott a brit kormány által kiadott új kőolaj kitermelési engedélyek ellen. Az ő büntetőperük júliusban kezdődik.

(MTI/Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quantum
2024. június 26. 22:01
🤣🤣🤣
iimre
2024. június 26. 18:35
"Betörtek Rishi Sunak házába" És? Nem volt otthon a Sumák Ricsi, hogy nem rablógyilkosság lett belőle?
iimre
2024. június 26. 18:32
"Betörtek Rishi Sunak házába" "Ez a nagyvárosi lét velejárója" — vagy mit mondott a Sumák Ricsi az egyik londoni utcai robbantásnál? :DDD
2024. június 26. 16:54 Szerkesztve
Önbetörés. Egyre forróbb a lábai alatt a talaj, pár napja a testőre vagy testőrei lettek letartóztatva, mivel fogadtak a választások dátumára bennfentes tudással, akkor kiderült hogy Tory képviselők is benne voltak, utána azon ment a hiszti hogy felfüggeszti-e őket vagy nem (nem akarta) most hogy nagyon elfajult az ügy gyorsan bevágta az oposszumot. Mármint az áldozatpózt. Esetleg a betörők is szerettek volna beszállni a bennfentes fogadás sémába. Ez a két lehetőség van.. 😄 Toriknak kakukk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!