Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Belebukhat bevándorlási politikájába Joe Biden

2024. június 19. 11:56

Az amerikai elnök határozott lépést tett az amnesztia felé.

2024. június 19. 11:56
biden

Nyitókép: Andrew Leyden / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A felmérések szerint az amerikai szavazók aggódnak a növekvő illegális bevándorlás miatt. Joe Biden az aggodalmak ellenére kiadott egy elnöki rendeletet, ami ellehetetlenítette az Amerikában illegálisan tartózkodó személyek házastársainak kitelepítését. 

A rendelet – amellyel megint csak kikerülte a Kongresszust – mindkét oldalon kritikát váltott ki – számolt be a BBC. 

Az új szabályozás több százezer illegális bevándorló számára teszi lehetővé, hogy Amerikában maradjanak. 

Néhány demokrata ünnepelte a döntést. Nanette Barragán a demokraták spanyol-ajkú frakciójának vezetője kijelentette: „ma este a bevándorló családok nyugodtan feküdhetnek le, tudva azt, hogy szeretteik nem mennek sehová.”

Biden azután jelentette be az elnöki rendeletet, hogy alig két héttel ezelőtt szigorítani próbálta a bevándorlási szabályokat azzal, hogy lehetővé tette a rendőrségnek, hogy azonnal visszatoloncolják a migránsokat. 

„Nem áll olyan jól a spanyolajkúak között, ezért próbál olyat lépni, ami egyszerre sok szavazatot eredményezhet. De ezzel szavazatokat is veszíthet. Ez a vegyes üzengetés definíciója” – mondta egy republikánus elemző a BBC-nek. 

Donald Trump elítélte Biden elnöki rendeletét, amely szerinte egy lépés a teljes amnesztia felé. 

Egy választás múlhat rajta

Bár az érkezők száma az előző évek rekordjaihoz képest némileg csökkent, de még így is nagyon magas. Biden szavazatok millióit veszítheti bevándorlási politikája miatt. A Gallup felmérése szerint a szavazókat leginkább a bevándorlás kérdése érdekli. 

A legtöbb közvéleménykutatás azt mutatja, hogy az amerikaiak többsége a bevándorlással kapcsolatban jobban megbízik Trumpban, mint Bidenben. 

Egy májusi felmérés szerint a megkérdezettek 46 százaléka értett egyet Trump bevándorlási politikájával, míg mindössze 26 százalék Bidenével. Egy YouGov felmérés szerint pedig a regisztrált szavazók 63 százaléka támogatná az  illegális bevándorlók kitoloncolását. Érdekesség, hogy a spanyol-ajkúak többsége is támogatja a kitoloncolást. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. június 19. 14:38
Ezen a képen hasonlít Mü-szikére...
Chekke-Faint
2024. június 19. 14:25
Dehogy bukik Nem ős csinálja.....
atti64
2024. június 19. 14:00
HUZZ A NYUGDIJAS HÁZBA BAZD MEG OTT LEGALÁBB NEM CSINÁLSZ KÁRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iimre
2024. június 19. 13:50
"Patika jún19. 12:23 Az amerikai elnök határozott lépést tett az amnesztia felé. ha az én fiamat ítélnék el én is általános amnesztiát hirdetnék." Engem nem zavar az értetlenséged, de olvastad a cikket is? "Joe Biden az aggodalmak ellenére kiadott egy elnöki rendeletet, ami ellehetetlenítette az Amerikában illegálisan tartózkodó személyek házastársainak kitelepítését. (…) Az új szabályozás több százezer illegális bevándorló számára teszi lehetővé, hogy Amerikában maradjanak." Szerinted ez hogyan és mennyiben érintené a Bidé bennszülött fiát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!