Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Baloldali hangok akarják ellehetetleníteni a magyar-német együttműködést

2024. június 21. 10:17

Egyes szélsőségesen magyarellenes, baloldali németek azt próbálják elérni, hogy a Mathias Corvinus Collegium diákjai ne tanulhassanak ösztöndíjjal, térítésmentesen Európa egyik legjobb egyetemén.

2024. június 21. 10:17
null

Nyitókép: ESMT Facebook-oldala

Véleménycikkben támadja a Tagesspiegel az MCC-t. A lap publicistája, Thorsten Benner

azt követeli, hogy a berlini elit üzleti iskola, az ESMT azonnal bontsa fel a partnerséget a Mathias Corvinus Collegiummal, amely szerinte a magyar miniszterelnök presztízsprojektje, a befolyt pénzt pedig a független magyar médiának és a civileknek utalja tovább.

A megállapodásnak hála a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézményének diákjai ösztöndíjjal, térítésmentesen tanulhatnak az Európa tíz legjobb üzleti egyeteme közé tartozó ESMT-ben, az MCC kutatói pedig két kutatóintézetbe is tagságot nyerhetnek. A szerző viszont úgy véli, az iskola csak akkor szerezheti vissza hitelességét, ha nem legitimálja tovább Orbán Viktor jobboldali hálózatépítését. Hangsúlyozta, az MCC az orbáni illiberális állam agytrösztjeként működik.

Ugyanezt a szerződésbontást követeli Michael Roth is, a szociáldemokraták politikusa, a külügyi bizottság elnöke, aki szerint az MCC „nem illik a szabad Berlinhez". Ő volt az, aki antiszemitizmussal vádolva követelte a 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen,

amire Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt írta, bár okkal minősítenénk vulgárisan az arcátlan kijelentést, inkább rögzítsük rideg tényszerűséggel, hogy Magyarország azon kevés ország közé tartozik, ahol a zsidó közösség békében él, a magyar zsidó kultúra virágzik.

Két nappal korábban egyébként amiatt kritizálták az MCC-t Ausztriában, hogy egy bécsi magánegyetem többségi tulajdonosaként az LMBTQ-lobbi ellenére nem engedélyezte a szivárványzászló kitűzését.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
virag-os
2024. június 21. 17:55
Ezek saját magukat teszik tönkre és még örömködnek is közben. Azt sem veszik észre, hogy a rosszindulatukkal a saját országuk összeomlását okozzák. A migránsok már csak bónusznak számítanak. "nem illik a szabad Berlinhez ", meg hagyjuk nekik ezt a fajta szabadságot.
google-2
2024. június 21. 15:26
A baloldaliak egy kanál vízben is megfojtanának minket. Az országot is rátennék, csak vesszen az Orbán. A Néppárt is baloldali párt lett, addig ment középre, amíg túlfutott és a balnál kötött ki. Kezeljük őket akként, amik. A Magyar szavazói is balosok, tehát kiszagolták, hogy a Néppárt is az, nem?
zabszem
2024. június 21. 12:59
Jogállamisági eljárást nekik!
nempolitizalok-0
2024. június 21. 12:59
Ha a libsik ílyen "sikeresen" folytatják, lassan tényleg jobban járnának kínai, Orosz ösztöndíjakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!